Zoopark představuje několik ptačích přírůstků

Chomutov – S nadšením pozorují chovatelé, jak se postupně líhnou z vajíček stále nová a nová mláďata rozličných druhů ptáků.

„Naši ornitologové mají v posledních týdnech vážně hodně napilno. A zdaleka ne jen kvůli čápům, kteří jsou více v centru pozornosti. V hnízdech po celém zooparku se vylíhly desítky ptáčat, další páry sedí na vejcích a u několika druhů očekáváme zahnízdění v nejbližších dnech. A abyste si nemysleli, že přeháníme, pěkně vám je vyjmenujeme, přestože se seznam každým dnem mění,“ informoval Zoopark Chomutov na svých sociálních sítích.
Mláďata se vylíhla už u čápů bílých, volavek rusohlavých, kvakošů nočních, kachniček mandarínských, strak modrých, strak iberských, dudků chocholatých, drozdů východních, hrdliček senegalských, chechtavých a divokých, bažantů bělochocholatých, sýčků obecných, sov pálených, výrečků malých, puštíků bradatých, jeřábů daurských.
Na vajíčkách se dosud sedí a vyčkává u jeřábů panenských, alexandrů čínských, krásek červenozobých, zrzohlávek rudozobých, bernešek rudokrkých a čírky modré.
Hnízdění chovatelé brzy očekávají u hýlů a plameňáků.
Nádherné záběry pořídily Jana Mesteková a Anežka Šrámková.
zdroj:zoopark

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email