V zooparku mají nové zubří slečny, narodil se další skotský býček

Chomutov – Minulý týden dorazila do chomutovského zooparku netrpělivě očekávaná zásilka. Po úspěšném transportu z litevské zoo chovatelé přivítali dvě tříleté zubří samice. Jejich opatrné rozkoukávání a první krůčky v zooparku můžete vidět na videu Zooparku Chomutov.

„Jmenují se Kaudule a Kaupse, stejně jako všechna zubří mláďata mají jména začínající zkratkou podle města narození, v tomto případě litevský Kaunas,“ vysvětlují chovatelé v příspěvku na sociálních sítích.

V centrálním výběhu zooparku tak můžete nově vidět čtyřčlenné stádečko mladých zubrů a zubřic, kterým šéfuje devatenáctiletá Cvanca, které nikdo z chovatelů neřekne jinak než Zubřina.

Až se návštěvníci dostatečně vynadívají na toto pěkné stádečko, měli by jejich kroky vést k Eurosafari. Před pár dny tu přišlo na svět další mládě skotského náhorního skotu, letos již druhé. „Stejně jako únorový Tedy je i květnové mládě býček. Jeho maminkou je devítiletá samice Bára a chovatelky mu vybraly jméno, při jehož vyřčení každého napadne známý animovaný rošťák ze seriálu Simpsonovi,“ napovídají chovatelé. Mládě se jmenuje Bart.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email