Klášterec a Chomutov propojí nová silnice, uleví se několika obcím

Klášterec nad Ohří a Chomutov propojí čtyřproudová silnice. Ta současně odvede dopravu mimo tři obce, které dnes hlavní tah rozděluje. S vymezením koridoru silnice I/13 v daném úseku, které navrhlo Ředitelství silnic a dálnic, už souhlasili zastupitelé kraje. Spokojenost vyjádřili  s řešením jsou také dotčené obce.

Silničáři tak mohou pokračovat v dalších přípravných pracích, které přivedou plán k zahájení realizace naplánované až po roce 2030.

Stávající komunikace byla vybudovaná v 60. letech minulého století. Vede přes obce Málkov, Zelená a Černovice a je součástí hlavního tahu na Karlovy Vary. Denně po ní projede velké množství vozidel už jen proto, že vlastně není jiná alternativa.

O nutnosti přeložky se mluví řadu let. Několik variant trasování vybrala centrální komise ministerstva dopravy a následně variantu k realizaci. Ta svede čtyřproudovou silnici mimo obce.

ŘSD počítá s tím, že v místech obytné zástavby dojde k vybudování protihlukových stěn.

Ministerstvo k němu v uplynulých dnech vydalo závěr, podle něhož je třeba záměr dopracovat s ohledem na evropsky významné lokality a chráněného brouka.

Frekventovanou vozovku musí lidé v obcích přebíhat.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email