Zemřel muž, který byl více než 70 let napojen na železné plíce.

Přístroj ho udržoval při životě od dětství. Ve věku 78 let zemřel Paul Alexander, který byl více než 70 let závislý na tzv. „železných plicích“. Jeho úmrtí bylo oznámeno 11. března na jeho platformě GoFundMe, uvedl britský web Mirror.

„Jsem velmi vděčný všem, kteří přispěli na sbírku pro mého bratra. Umožnila mu prožít posledních několik let bez stresu. Ze sbírky bude také uhrazen jeho pohřeb,“ napsal Paulův bratr Philip.

Paul Alexander trpěl dětskou obrnou, která mu způsobila ochrnutí od krku dolů. Na přístrojích byl od roku 1952. Podle portálu byl jedním z posledních lidí, kteří přístroj používali. Navzdory svému zdravotnímu stavu se mu podařilo vystudovat práva na Texaské univerzitě a dožil se vysokého věku.

V americkém státě Tennessee zemřela v roce 2008 jednašedesátiletá Dianne Odellová. Prakticky celý život strávila v takzvané železné plíci. Speciální zařízení za ni dýchalo poté, co ji v dětství postihla obrna. Osudným se jí stal výpadek elektrického proudu.

Z bezmála „půltunového vězení“ dokázala vystudovat střední školu, absolvovat kurzy na univerzitě, kde získala čestný titul. Za pomoci počítače ovládaného hlasem napsala několik dětských knih.

foto : X

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email