Na chomutovském autobusovém nádraží přibudou květiny a lavičky

Nehostinné autobusové nádraží v Chomutově by si podle cestujících zasloužilo vylepšit. Pod zastávkami s přístřešky, chránícími cestující před nepřízní počasí totiž bývá navzdory veřejnému osvětlení šero a ne příliš útulno. Podle občanů by si prostor zasloužil zařadit vyšší rychlostní stupeň, který by zvedl jeho úroveň. Město do zkulturnění chce během letošního roku investovat do zlepšení prostředí zhruba  půl miliónů korun. Kulturu cestování mají vylepšit další lavičky a květináče se suchomilnými květinami.

Již bylo odstraněno nepraktické zábradlí umístěné u hrany nástupiště, které autobusům neumožňovalo otevírat zadní dveře a zavazadlový prostor.

Pořízení laviček a zeleně bude financované z kapitoly rozpočtu, kterou vedení města nazvalo participativní, protože o čerpání této kapitoly rozhodují více místní lidé. V jiných městech se tyto kapitoly nazývají rezervy, které jsou určeny na neočekávané náklady.

Autobusového nádraží nebude dál zvelebováno, protože se má v příštích letech do jeho blízkosti přesunout hlavní vlakové nádraží a prostor by pak měl být řešený v širších souvislostech v rámci integrovaného dopravního terminálu, který by mohl bezpečnost a komfort cestování posunout v Chomutově na vyšší úroveň. Stavba nového integrovaného dopravního terminálu je v rukách města, ale v součinnosti s dalším investorem, kterým je státní organizace Správa železnic.

Integrované dopravní terminály jsou dalším posunem, kde může dojít k propojení dopravy a služeb.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email