Na oblíbené chomutovské desítce zářili i domácí

Chomutov – V sobotu 6. ledna se uskutečnil první tradiční běh ze seriálu Běhy v Bezručáku. Oblíbená desítka přilákala na startovní čáru 158 sportovců. Počasí jim poměrně přálo, takže vítězné časy byly rychlé. Jako první cílovou pásku přeťal Michal Oplt z Horního Slavkova. Při průměrném tempu 3 minuty a 14 vteřin na kilometr trať zvládl za 32.15,6. Michal Oplt startoval v kategorii mužů ve věku 40-49 let, za sebou tak nechal mnohem mladší závodníky.

Na tak zvanou velkou bednu se na 6. místě vešel také domácí běžec. Jakub Patúc z TJ VTŽ Chomutov doběhl v čase 35.01,7 a v mužské kategorii do 39 let se umístil na bronzové příčce.

Pod čtyři minuty na kilometr běžely také tři ženy. Tou nejrychlejší byla Klára Mirvaldová z TJ VTŽ Chomutov, která doběhla v celkovém pořadí všech běžců na 9. místě. S časem 35.41,8 vyhrála ženskou kategorii do 39 let. Hned za ní se umístila její oddílová kolegyně Anežka Křížová s časem 39.05,5. V ženské kategorii do 49 let pak vyhrála a zároveň celkově třetí nejrychlejší ženou byla Lenka Kůsová z Triatlet Karlovy Vary s časem 39.43,6.

Ve startovním poli se neztratily ani běžkyně z Mostecka. Nejrychlejší z nich doběhla na 8. místě v ženské kategorii veteránka Zuzana Vítková. S časem 44.33,6 byla mezi ženami do 69 let jasnou vítězkou. Na 3. místě mezi ženami do 49 let a celkově v ženské kategorii 11. doběhla Vendulka Praská s časem 45.34,8.

Celkové kompletní výsledky najdete ZDE. Pokud chcete porovnat výsledky s předchozími ročníky, podívejte se na web behyvbezrucaku.cz. 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email