Přesun nádraží v Chomutově blíž centru je reálnější, komise na plán kývla

Plán na přestěhování hlavního vlakového nádraží v Chomutově blíž k centru města pokročil. Podle primátora Marka Hrabáče (ANO) centrální komise ministerstva dopravy investici odsouhlasila.

„Díky schválení centrální komisí ministerstva dopravy můžeme s větší pravděpodobností říci, že stěhování skutečně proběhne,“ řekl Hrabáč s tím, že tak končí dlouholetá nejistota, co bude s dotčeným územím.

Záměr Správy železnic (SŽ), která projekt připravuje, schválili chomutovští zastupitelé již před čtyřmi roky. Rozhodující slovo bylo právě na ministerstvu dopravy.

V blízké době se chce Chomutov sejít se zástupci SŽ a projednat další postup. „Budeme diskutovat některé detaily. Chceme ve spolupráci se SŽ řešit celé širší území dotčené přesunem nádraží,“ doplnil Hrabáč.

Vlakové nádraží se nachází asi 800 metrů od autobusového terminálu a mimo obytnou zástavbu. Podle plánu by se mělo přiblížit o stovky metrů k centru města, což má zajistit lepší dopravní obslužnost. Počítá se i s rekonstrukcí tratě. Podobu nového nádraží navrhnou architekti.

Záměr ovlivní podnikatele, kteří mají na pozemcích, jež budou přesunem nádraží dotčeny, své provozy. SŽ s nimi bude jednat o výkupu a finančních kompenzacích.

zdroj:idnes.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email