Kvůli problémové ubytovně lidé psali petici, majitel ji teď nabízí městu

Vedení Chomutova řeší, zda odkoupí dvoupatrovou ubytovnu v Kadaňské ulici. Soukromý majitel ji nabídl za necelých devět milionů korun. V minulosti si na problémové obyvatele objektu stěžovali lidé z okolí, před rokem sepsali i petici. Ty nejproblematičtější pak vlastník z objektu vystěhoval.

„Proti situaci před lety se celá lokalita zlepšila. V sousedství jsou opravené domy, odkup by přispěl k tomu, aby se to zlepšilo ještě víc,“ řekl primátor Marek Hrabáč (ANO).

Město si podle jeho náměstka Milana Märce (Nový Sever) nechá udělat posudek na cenu nemovitosti. „Případný odkup projednají zastupitelé zřejmě na červnovém zastupitelstvu,“ dodal.

Majitel ubytovny magistrátu přislíbil, že pokud by zastupitelé na prodej kývli, stávajícím nájemníkům by vypověděl smlouvy, aby město dům převzalo prázdný.

„Osobně se domnívám, že má smysl, abychom dům koupili a zrekonstruovali. Představoval bych si tam startovací byty pro mladé lidi, pro rodiny s dětmi a hlavně pro obyvatele Chomutova, ideálně zaměstnance města,“ doplnil Märc.

V ubytovně je osm bytů a 24 malých pokojů. Koupelny má většina obyvatel společné, vybavení je zašlé.

zdroj: idnes.cz

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email