V Kadani hořela cihelna, jeden člověk se nadýchal, nejezdily vlaky

Střechu průmyslové budovy Cihelny Kadaň zachvátil ve čtvrtek 20. dubna odpoledne požár. Na místo se sjelo šestnáct jednotek hasičů, vyhlášen byl nejprve třetí a pak dokonce zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu.

Podle informací hasičů (HZSČR) se jeden člověk nadýchal kouře a musel být ošetřen.

„Z budovy se samovolně evakuovalo 25 lidí. V 15.22 byl zrušen 3. poplachový stupeň a vyhlášen zvláštní stupeň z důvodu nasazení 16 jednotek,“ uvedli zástupci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Po půlhodině byl stupeň poplachu snížen zpět na třetí, některé jednotky se stáhly.

Na boj s plameny byla použita také  výšková technika. Požár se podařilo lokalizovat v pozdních odpoledních hodinách a definitivně zlikvidovat až po jednadvacáté hodině.

Událost ovlivnila také provoz na blízké železniční trati Kadani předměstí, kde vlaky aktuálně neprojížděly. Omezení tam mělo podle Správy železnic trvat zhruba do devatenácti hodin.

V nejužším okolí řešili strážníci informovanost obyvatel, aby si uzavřeli okna z důvodu možného nadýchání kouře. Krátkodobě byla situace v kouřem vyhrocená ale další opatření nebyla užita.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email