Chomutovští zastupitelé vybrali jméno nové ulice

Chomutov 22

Březový vrch. Tak se bude jmenovat nová ulice v Chomutově.

Výstavbou nových rodinných domů vznikla v Chomutově nová ulice, jejíž jméno mohli navrhnout samotní obyvatelé města. Na prosincovém zasedání zastupitelstva bylo předloženo celkem dvanáct návrhů. Z nich si zastupitelé jako nejvhodnější název ulice vybrali Březový vrch, který navrhla Marie Houšková.

„Název Březový vrch nebo Na Březovém vrchu nás napadl, protože v okolí jsou názvy jako Kamenná a Kamenný vrch, tak by to mohlo být podobně popisné,“ komentuje svůj návrh Marie Houšková. Mezi dalšími předloženými návrhy na nový název zazněl například i Skalní vrch, Dubový vrch, nebo Březová.

Návrhy pojmenování ulice byly předem odborně posuzovány z hlediska spojitosti k dané lokalitě. Vzhledem k téměř dokončeným stavbám dostala ulice svůj název ve správný čas. „V současné době investor jedná s městem o převzetí vybudované veřejné infrastruktury a zároveň podal návrh na pojmenování nové ulice, jelikož několik vybudovaných domů je již před dokončením. Celkem by zde mělo být vystavěno přes 20 rodinných domů,“ vysvětluje Bohuslav Peroutka, vedoucí odboru dopravních a správních činností.

mesto.chomutov.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email