V Kadani ožilo dopravní hřiště.

Kadaň – Již tradičně se i letos na Dětském dopravním hřišti v Kadani konalo oblastní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů 2024. Do soutěže určené pro žáky základních škol vyhlášené Ministerstvem dopravy – BESIP s dalšími spoluvyhlašovateli včetně Policie ČR, se tentokrát přihlásilo celkem 11 základních škol z okresu Chomutov.

Během vcelku slunečného čtvrtečního dopoledne 16. května nominovaní žáci z přihlášených škol plnili postupně čtyři disciplíny, a to test z předpisů o provozu na pozemních komunikacích, pětiminutovou jízdu po dopravním hřišti podle předpisů, jízdu zručnosti a ověření dovedností při poskytování první pomoci. Soutěžících bylo letos 8 desítek a byli rozděleni do dvou věkových kategorií, a to 10 – 12 let (kategorie I) a 12 – 16 let (kategorie II). Žáci byli zařazeni do družstev složených ze dvou žáků a dvou žákyň.

Policisté, kteří kontrolovali jízdu účastníků po dětském dopravním hřišti, zkonstatovali, že předvedené výkony většiny soutěžích byly opravdu výborné, tedy s minimálním počtem prohřešků proti předpisům. Několik soutěžících celou jízdu zvládlo dokonce bez jediného porušení předpisů.

V kategorii mladších žáků zvítězilo družstvo ZŠ Hornická, Chomutov a v kategorii starších žáků pak družstvo ZŠ Chomutovská, Kadaň. Vítězné družstvo z každé kategorie bude reprezentovat okres v krajském finále, které se uskuteční ve dnech 28. – 29. května 2024 na DDH v Litoměřicích.

„Uznání za předvedené výkony, ale i za snahu při plnění jednotlivých disciplín si zaslouží všichni účastníci,“ pochválila mladé cyklisty policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email