Opět úřadoval falešný bankéř. Muž přišel o statisíce

Ústí nad Labem – V dopoledních hodinách zazvonil sedm a padesátiletému muži mobilní telefon, kdy na druhé straně se představil bankéř ČNB. Tak jak to bývá, legenda opět zněla stejně. Prvotním úmyslem pachatele je vždy vyvolat strach ze ztráty peněz a pak následně jednoduše manipulovat s obětí.

Poškozenému sdělil, že jeho účet byl napaden neznámým pachatelem, který může zneužít jeho bankovní identitu k pořízení úvěru. Následně byl fiktivním bankéřem instruován, aby si ihned do telefonu nainstaloval aplikaci Teamviewer quicksupport. Jedná se o program umožňující vzdálený přístup jiné osoby do vašeho telefonu. Ve chvíli, kdy pachatel měl naprostý přístup k mobilnímu telefonu poškozeného, tak si sjednal úvěr na 650 tisíc korun, který byl ihned zaslán na účet poškozeného.

„Následně jej instruoval, aby v několika případech vybral finanční hotovost a na určeném místě jí předal kurýrovi. Poškozený nejenom, že vybral a předal celou částku, která mu tam byla poslána, ale z jeho účtu odešly i další finanční prostředky. Což ve výsledku dělá, že je mínus 223 tisíc korun. Celá tato akce, kdy poškozený komunikoval s fiktivním bankéřem a plnil jeho instrukce trvala 6 hodin,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email