Nákup hospody za čtyřicet miliónů většina zastupitelů Chomutova odmítla.

Náměstek Milan Märc (Nový Sever) se bil už v prosinci o to, aby si město koupilo soukromý dům s diskotékou a restaurací (Admirál).

Admirál je noční podnik, kde se nachází i nechvalně známý disco club s restaurací a terasou. Jako náhodou je fakt, že přímo sousedí s domem s pečovatelskou službou Merkur. Soukromá společnost Familia Admi za budovu po městu požaduje čtyřicet milionů korun s tím, že by dalších třicet let nerušeně dál užívala dobře prosperující pivnici. Město by tak převzalo závazky a náklady spojené s provozem a údržbou celé nemovitosti a soukromník by si jen vesele  a bezstarostně dál vydělával v části nemovitosti, která vydělává.

Naivní nebo zainteresovaný politik?

Náměstek Märc argumentoval, proč by bylo dobré odkup dojednat. Podle něj by se zvětšily prostory využitelné pro seniory a podařilo by se scelit majetek města. Ve svých nepodložených úvahách se politik bez odborné analýzy domnívá, že by odpadlo i rušení nočního klidu, které vadí obyvatelům okolních domků a paneláků.

„Bydlím asi sto padesát metrů od Admirálu, takže vím, co všechno se tam odehrává. Bývá to velice zajímavé a dobrodružné, a to až do ranních hodin,“ uvedl snaživě orodující pro utracení čtyřiceti miliónů z městské pokladny náměstek Märc .

Co na to říká šéf opozice za SPD Chomutov Zdeněk Vaňkát ?

„Prodej Admirálu má za mě pevný základ v tom, že to není špatný kauf. Pro seniory určitě skvělý záměr, ale dát 40 milionu za tento objekt je fantazmagorie. Takovou cenu to nemá! Co mě, ale velmi nemile překvapilo bylo vystoupení náměstka Märce který se snažil procítěně všem přítomným říct jaká je to v okolí Admirálu džungle, a že odkupem vše zlé jako mávnutím kouzelného proutku přestane, i když tam dole zůstane pivnice, která má poměrně dostatečnou klientelu. Za mě pan náměstek musel tak před měsícem přiletět z Marsu, protože si neumím tohle jinak vysvětlit. Úplně z cela mimo mísu, ten jeho přednes, “ uvedl  Zdeněk Vaňkát.

Proti se vymezila celá opozice, která záměr označila jako „předražený nesmysl“. Námitky na zasedání vznesli mimo jiné zástupci Pro Chomutov,  strany SPD a strany Právo Respekt Odbornost (PRO). Podle nich diskotéka postupně upadá a mládež se schází především v pivnici, která jako podmínka podnikatele  by fungovala i nadále.

Pofidérní záměr stojící na hliněných nohou, který vehementně prosazoval náměstek Märc  se zastupitelé nakonec rozhodli nepodpořit. Zastupitelé hlasováním ukázali, že nápad nákupu chtivých radního, který chce nehospodárně žonglovat s městskými milióny nepodporují.

Přitom dnes je veřejně známo, že koaliční partner – Nový Sever má už několik politiků, kteří chodí na policii vysvětlovat své skutky, které orgány činné v trestním řízení označují za trestné činy, které jsou dokonce spojované s čerpáním peněz z veřejných rozpočtů.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email