Fasáda Aquasvěta přijde chomutováky na 17.5 miliónu korun

Fasáda relaxačního centra Aquasvět v Chomutově bude opravena. Vzduchové bubliny a odchlípnutými omítky překryje nový systém, který napomůže lepšímu odvětrávání.

Veřejnou zakázku vyhrála klášterecká firma, které ji má zhotovit za 17,1 milionu korun bez daně z přidaného hodnoty. Cílem oprav je mimo jiné snížení energetické náročnosti objektu.

Na vybraných částech bazénového komplexu, bude aplikován nový fasádní větrací systém s mechanicky ukotvenou tepelnou izolací, který bude zaklopen  obkladem z plechových kazet.

„Tento fasádní systém je typický průběžnou větranou mezerou, která vzniká mezi tepelnou izolací nosné konstrukce a pohledovými prvky. Ve větrané mezeře vzniká prouděním vzduchu komínový efekt, který napomáhá lepšímu klimatu uvnitř budovy, současně výrazně snižuje kondenzaci vodních par ve skladbě obvodové konstrukce a tím i potenciální riziko vzniku plísní,“ uvedla Jana Tröglová z odboru rozvoje a investic Magistrátu města Chomutova.

Veřejná zakázka by měla být dokončena v únoru příštího roku, ale nejspíš prodlouží zimní technologická přestávku, kdy bude provoz pro veřejnost uzavřen.

Odbor investic měl ještě před několika týdny v gesci dnes již bývalý náměstek primátora David Dinda (Nový Sever), který odstoupil v souvislosti s trestním stíháním. Dindu Policie ČR obvila jako politika pro skutky, které měl spáchat k finanční újmě města Chomutova v řádech miliónů korun.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email