Zastupitelka Jirkova Martina Becková, chce přidat v kultuře a školství

Martině Beckové je 48 let. V podzimních volbách v roce 2022  byla občany Jirkova zvolena do zastupitelstva města. Kandidovala jako nezávislá. V současné době vnímá potřebu se angažovat v nové politické straně Právo, Respekt, Odbornost (PRO), která jí dává vizi dobré politiky a perspektivy pro budoucnost.

Co považujete za svůj úspěch ve funkci zastupitele?

Nevím, zdali se dá na samém počátku hovořit o úspěchu, protože zvolením zastupiteli práce začíná a doufám, že nezklamu své voliče. V místní politice jsem úplným nováčkem. Největším úspěchem je důvěra občanů Jirkova, kteří mě zvolili do zastupitelstva města. Mezi mé základní hodnoty v životě patří slušnost, vstřícnost a smysl pro povinnost. Tyto hodnoty budou zásadní i pro mou další práci zastupitele
.
Co podle vás Jirkov ze všeho nejvíc potřebuje?

Jsem přesvědčena o tom, že si spoluobčané zaslouží, aby Jirkov byl příjemným místem pro život bez výjimek. Domnívám se, že město Jirkov má dosud nevyužitý potenciál. Určitě má svým obyvatelům co nabídnout v mnoha ohledech. Byla bych proto ráda, pokud by se nám podařilo zajistit všem možnost prožití kvalitního života v příjemném a bezpečném prostředí.

Myslím si, že město by mělo nabídnout svým občanům větší možnost kulturního a sportovního vyžití. V neposlední řadě bych byla ráda, abychom našim dětem viditelně zkvalitnili vzdělání a všeobecný rozhled důležitý pro jejich další rozvoj a společenské uplatnění v dalším životě.

Myslíte si, že můžete v oblasti školství nějak přispět?

Z pohledu občana města Jirkova jsem v poslední době vnímala, že došlo k jisté stagnaci v rozvoji města. Prostor vidím především v propagaci města jako takového.
Z hlediska turistického má město rozhodně co nabídnout. Jsem přesvědčena o tom, že je třeba občanům města zajistit více kulturních akcí, tak aby se ve městě cítili dobře. V neposlední řadě je mým cílem zaměřit se na oblast školství.
Problematice školství rozumím velmi dobře, protože působím jako pedagog již více než deset a mohu občanům města své odborné zkušenosti nabídnout.

Jsem přesvědčena, že kvalitní vzdělávání je základem pro lepší budoucnost celé společnosti. Do politiky pro lidi se musí vrátit právo, respekt a odbornost. Proto budu vždy podporovat projekty týkající se celoživotního vzdělávání obyvatel, kulturní a společenský rozvoj v Jirkově.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email