Začalo třetí milostivé léto, zbavte se svých dluhů

Od prvního července odstartovala oddlužovací akce Milostivé léto. Ta má za úkol pomoci dlužníkům zvládnout svůj dluh u České správy sociálního zabezpečení. Je to jednorázovárázová akce a nedá se očekávat, že se bude někdy v budoucnu opakovat.

Česká správa sociálního zabezpečení bude fyzické i právnické osoby informovat adresně. Musí se jednat o dluhy, které vznikly před 1. říjnem 2022 na pojistném, pokud člověk tento dluh zaplatí v rámci akce milostivé léto, bude mu odpuštěno penále, případně exekuční náklady.

Využít akci milostivé léto mohou jak fyzické, tak právnické osoby. Nyní jsou připraveny tři varianty, jak je možné milostivé léto využít.

U dluhu do 5 000 Kč, u dluhu nad 5 000 Kč do 50 000 Kč a u dluhů, které jsou vyšší než 50 000 Kč, všichni mohou uhradit dluh jednorázově. Ale ti, kdo mají dluh vyšší než 5000 a nižší než 50 000, mají možnost ho uhradit v 12 splátkách, a ti, kdo mají dluh vyšší než 50 000, ho mají možnost uhradit v 60 splátkách, to znamená během 60 měsíců.

Akce milostivé léto se odehrává v online prostředí. Ve formuláři je potřeba požádat o využití akce a systém rovnou spočítá výši dluhu, zároveň vygeneruje QR kód, kterým se dá ihned zaplatit.

Platbu je možné rozdělit do splátek, není ale možné splátku odložit či upravit. Pokud dlužník některou splátku nezaplatí, nárok zaniká.

Na webových stránkách České správy sociálního zabezpečení jsou k dohledání veškeré informace.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email