Vláda pod vedením Fialy z ODS podpořila reklamu pro luxusní restaurace

V době kdy české hospody bojují o přežití a mnohé krachují, vláda pod vedením Petra Fialy z ODS zaplatí přes padesát milionů Michelinu za zařazení do gastroprůvodce nejluxusnějších restaurací, často těch nejbohatších majitelů gastronomických podniků v Čechách.

Stejná vláda, která zadlužuje všechny občany stamiliónovými dluhy, zvyšuje lide daně, důchodcům snižuje důchody a zachovává přebujelou státní správu, na kterou už produktivní občané nestíhají vydělávat, a mimo jiné i proto stále megalomansky zadlužuje všechny občany a vzápětí nakupuje drahou vojenskou techniku.

Členové vlády jednomyslně rozhodli, že Česká republika bude v příštích pěti letech mezi zeměmi, jejichž gastronomii hodnotí společnost Michelin.

„Dospěli k tomu na základě dat, která potvrzují, že jde o efektivně vynaložené prostředky. Půjde o celkovou částku 51,3 milionu,“ potvrdil mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Petr Waleczko a dodává, že v první fázi společnost Michelin provede analýzu celkové kvality gastronomické scény v ČR.

Inspektoři firmy poté navštíví podniky z užšího výběru a ohodnotí je podle metodiky a kritérií průvodce Michelin.

Fialova vláda přitom veřejnost soustavně pomocí medií masíruje, jak je na tom stát špatně a jek všichni musí šetřit, přitom podpora půjde jen nejluxusnějším restauracím, které si běžní Češi nemohou zdaleka dovolit, protože malá večeře pro jednoho hosta zde může stát i několik tisíc korun.

„Moje vydavatelství působící v Česku od roku 1997 a mnoho dalších gastroprůvodců by se oprávněně mělo cítit poškozeno, protože i my podporujeme rozvoj naší gastronomie na domácích i zahraničních platformách,“ namítá zakladatel Prague Food Festivalu Pavel Maurer. Není sám, kdo upozorňuje na nedovolenou veřejnou podporu jednomu soukromému subjektu.

Jiní odborníci v gastronomii zase soudí, že michelinské hvězdy jsou dávno za vrcholem. „Mysteriózní a neprůhledná kritéria, podle nichž Michelin hodnotí restaurace, postupně ubírala tomuto průvodci důvěryhodnost, až sám sebe vyřadil na okraj,“ míní popularizátorka kvalitního stravování Hana Michopulu.

Mnozí opoziční politici hlasitě kritizují Fialovu vládu, která arogantně rozhazuje pro bohaté podnikatele a na malé podniky, kde se Češi denně stravují z vysoka vládní politici kašlou.

Podle stránek michelinského průvodce hodnotili porotci v roce 2021 dvacet sedm pražských restaurací. Mezi nimi byly například restaurace Salabka, Yamato, Aromi, Café Imperial, Levitate, Grand Cru anebo CottoCrudo. (Zdroj: https://www.kudyznudy.cz) Většinou se jedná o podniky, které často vlastní milionáři, a do těchto restaurací se mnozí Češi za celý svůj život nikdy nepodívají.

„Je to bezprecedentní a hloupé rozhazování veřejných peněz, nedovolená veřejná podpora, kterou mnozí restauratéři mohou vnímat jako další poškozování jejich konkurenceschopnosti. Restauratéři si reklamu platí sami a nikdo jim na marketing nepřispívá jedinou korunou, natož z veřejných peněz všech občanů České republiky, které vláda soustavně nabádá, aby šetřili. Vláda Petra Fialy musí skončit. Je to další důkaz o nekompetentnosti pětidemoliční vlády. Káží vodu a pijí víno,“ uvedl Michal Riško (PRO). 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email