Nemocnice připraví novou dětskou ordinací pro Klášterec

Začátkem srpna se znovu otevře opuštěná pediatrická ordinace ve zdravotním středisku v Klášterci nad Ohří. Ordinace bude otevřena od pondělí do pátku.

S nedostatkem praktických lékařů pro děti a dorost pomohla Klášterci nad Ohří nemocnice v Kadani.

Aktuálně nemocnice zřídila ordinaci pro děti a dorost z Klášterce na svém dětském oddělení, kde přijímá všechny pacienty.  Dočasné řešení potrvá do konce července Do té doby se zajistí potřebná administrativa a nově se upraví prostory.

„Chceme tam zajistit standard, který je obvyklý v naší nemocnici, ať už se jedná o přístrojové vybavení, nábytek nebo výmalbu,” vysvětlil ředitel Nemocnice Kadaň Petr Hossner. „Už je tam instalovaná klimatizace,” doplnil.

Nedostatek dětských lékařů představoval pro Klášterec veliký problém, zbyly jen dvě lékařky a jedna z nich v květnu oznámila, že odchází do důchodu. Na více než čtrnáctitisícové město tak zbyla jediná dětská lékařka.

„Chceme tam mít převážně jednoho lékaře, který se bude o pacienty dlouhodobě starat, aby se tam pediatři nestřídali a děti svého lékaře znaly,” uvedla náměstkyně ředitele kadaňské nemocnice a primářka dětského oddělení Patricie Kotalíková. „Záskok budeme zajišťovat jen v době jeho nepřítomnosti,” doplnila.

Podle dat Národního registru zdravotnických pracovníků připadalo v Ústeckém kraji v loni na 100 tisíc obyvatel 75 praktiků. Radnice lákají pediatry nabízí dotace na zařízení nové ordinace nebo byty. Aktuálně se situace pomalu stabilizuje, ale není zdaleka vyhráno.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email