Rakuašanovi výroky odpovídají více amatérovi, než ministru vnitra

Z veřejně dostupných informací se dá rychle zjistit, že současný ministr vnitra vystudoval historii a germanistiku na a školský management, kde získal tituly Mgr. a Bc. Politik Rakušan(STAN) moc dlouho nepracoval a už vůbec ne v bezpečnostních složkách, možná proto je jeho otřesné vedení Ministerstva vnitra do nebe volající.

Od roku 2000 soukromě podnikal v oblasti výuky cizích jazyků a tlumočení. V roce 2001 začal působit jako pedagog na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře, kde vyučoval němčinu, dějepis a politologii. Taková kvalifikace se jasně ukazuje v práci ministra vnitra, který zasahuje hluboko do státní správy i samosprávy celé České republice. 

Rakušan je podruhé ženatý, jeho stávající ženou se v září 2015 stala Marie Auerová, se kterou se jim v říjnu roku 2017 narodil syn Matěj a v dubnu roku 2020 syn Jonáš. Z přechozího manželství má dceru Agátu. Rakušan žije v Kolíně a má k politice hodně blízko, protože jeho otcem je bývalý senátor za ČSSD Jan Rakušan, dlouholetý zastupitel a radní Kolína.

Mnozí odborníci na bezpečnost se udivují s jakým sebevědomým, neúctou bez jakékoli sebereflexe Rakušan vystupuje v médiích a co si dovolí říkat o mnohých lidech, kteří se svými odbornými znalostmi a zkušenostmi by mohli Rakušana dlouho učit.

Dar půl milionu korun pro hnutí STAN

Firma HZ Real podnikatele Zdeňka Hořánka poslala loni krátce po komunálních volbách půl milionu korun hnutí STAN. O dva a půl měsíce později Hořánek vyhrál uzavřené výběrové řízení a stal se předsedou představenstva městské společnosti SNEO. Přitom Vít Rakušan loni v půlce ledna slíbil, že hnutí STAN nebude přijímat žádné dary od firem. Jde už o třetí významnou kauzu ministra Rakušana.

„Není jiná možnost a jiné kritérium, jak zamezit jakýmkoli pochybnostem, než se zcela obejít bez korporátních peněz,“ oznámil předseda STAN Vít Rakušan v půlce loňského ledna, kdy vedení strany rozhodlo, že až „do projednání změny zákona“ o sdružování v politických stranách a v politických hnutích nebude přijímat peníze od firem. Rakušan opět lhal. Žádná změna zákona ještě přijata nebyla a STAN již před komunálními volbami dostal půlmilionový dar od firmy HZ Real a dalších 780 tisíc korun od jejího majitel Zdeňka Hořánka. Zjistili to kolegové z Českého rozhlasu.

Kauza Dozimetr

Rakušan čelil značné kritice a výzvám k odchodu z vlády po vypuknutí kauzy Dozimetr. Jejím spouštěčem byl policejní zátah v souvislosti s vyšetřováním korupce na pražském magistrátu. Jedním ze zadržených byl pražský předseda STAN Petr Hlubuček. Kvůli kontaktům s dalším zadrženým s místopředseda hnutí Petr Gazdík vzdal své funkce, ale Rakušan nikdy žádnou sebereflexi navazující na rozhodnutí chlapa neučinil a ponechal si všechny politické a hlavně placené funkce.

Kšeft ministra vnitra Rakušana: Nákup pěti vyprošťovacích aut za 100 milionů pro hmotné rezervy

Státní správa hmotných rezerv (SSHR) vypsala na podzim 2022 soutěž na nákup pěti velkých vyprošťovacích vozidel. Podle Kverulanta byla soutěž předem připravena pro jediného zájemce. Do zakázky se však přihlásili zájemci dva, a tak byla zrušena. Nejen, že jde pravděpodobně o korupci, ale nabízí se otázka, proč potřebuje správa hmotných rezerv mít ve skladech pět osmikolových vyprošťovacích aut. Když se na to Kverulant zeptal, tak mu SSHR odpověděla, že nákup je osobním přáním ministra vnitra Víta Rakušana. Ten prý také SSHR předepsal technické parametry nákupu. Proto Kverulant.cz na Rakušana podal trestní oznámení.

Výlet Víta Rakušana a jeho kolegů do Kolumbie a Peru.

Exotický výlet stál občany České republiky 646 tisíc korun. To je na jednoho poslance 162 tisíc korun. Navíc Vít Rakušan, stejně jako kolegové, dostali na cestu ještě stravné. V Rakušanově případě to činilo 16 595 korun, přestože podle zákona o cestovních náhradách měl dostat jen 7227 korun. A přestože je nanejvýš pravděpodobné, že po celou dobu pobytu byli ubytováni v hotelech s plnou penzí.

Cesta proběhla od 15. do 26. listopadu 2019 a deklarovaným důvodem bylo opět „jednání s partnerským výborem a představiteli dalších institucí“Podle zprávy, kterou o cestě Poslanecká sněmovna vydala, proběhlo několik jednání. Prý „hlavními tématy jednání byly možné rozšíření smluvní základny a prohlubování bilaterálních politických vztahů, bezpečnostní otázky na mezinárodní úrovni, vliv Číny v regionu jihovýchodní Asie, vývoj v pacifickém regionu, možné formy spolupráce v jednotlivých odvětvích (zemědělství, obrana, kybernetická bezpečnost, energetická politika, Program pracovní dovolené), podpora Dohody o volném obchodu EU s Novým Zélandem a EU s Austrálií, dopad brexitu na vzájemné obchodní aktivity“.

Pryč s Rakušanem

Kverulant.cz je přesvědčen, že předseda hnutí STAN již dostatečně prokázal, že je dalším věrolomným politikem, který upřednostňuje zájmy svoje a svých kompliců, a proto by měl být odvolán. Kverulant se svým názorem dnes mailem seznámil všechny politiky vládní koalice.

Příběh ale tím zdaleka nekončí

Rakušan pokračuje dál. Vše co je v tomto článku neodpovídá skutečnému výčtu dobrot, které Rakušan a spol. mají na triku.

Dluhy ve stovkách miliard, které pod vedením vlády Petra Fialy (ODS) nasekala v rekordním čase nemají v historii České republiky obdoby. Předchozí vlády by musela hanba fackovat za zlomek toho co stihli napáchat současní vládní politici za velmi krátký čas, a to ještě není zdaleka všechno, protože  volební období pětikoalice zdaleka nekončí a předpoklad o demisi politiků, které drží pohromadě nevídané množství funkcí, politický postů navíc a jiných pašalíků je velmi malý. Peníze Českých občanů plynoucích do jejich peněženek, které si navýšili jsou milou náplastí na období krize, které postihuje všechny občany, kterým ti stejní politici ordinují utahování opasků, práci za jedny z nejnižších mezd v EU a jako bonus zvyšování daní, které slibovali před volbami, že zvyšovat nebudou.

zdroj: novinky.cz, kverulant.cz

 

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email