Graffiti povoleno, dětské malby prozářili chomutovský prostor

Chomutov – Vlnu pozitivních reakcí vyvolala výzdoba nevzhledného podchodu u zdravotního střediska na ulici Písečné v Chomutově. O zkrášlení nevzhledného prostoru postaraly žáci základní školy Písečná.

Právě na jejich požadavky město reagovalo opravou tamního schodiště. Technické služby města připravily podkladní výmalbu stěn podchodu. Učitelky ze základní školy Písečná následně n zorganizovaly školní mládež  děti z přilehlé mateřské školky a mladé lidi z nízkoprahového centra Zahrada, aby společně malovali stěny podchodu podle fantazie. Na jedné zdi je rozbouřené moře, na druhé velká motýlí křídla a květiny.

První reakce, které je možné získat od kolemjdoucích jsou vesměs pozitivní a volají po takovémto zkrášlení i dalších veřejných prostorů.

O dalších nevzhledných prostorách se bude nejspíš už brzy mluvit mezi místními zastupiteli, protože takové téma nejen, že veřejnost baví, ale dojde tak k legalizaci často se zákonem hraničícím projevům, známých jako graffiti na nepovolených místech.

Téma je momentálně aktuální v nedalekém Litvínově. V současné době vzniká na Mostecku vůbec první několikametrový mural art na fasádě Krušnohorské polikliniky. Za velké podpory jednatelky polikliniky a s posvěcením vedení města. První námět je úzce spjat přímo s městem. Odkazuje na jeho patrona, tedy svatého Michaela archanděla. Zde se celý rozměr posouvá pomalu do profesionálního zpracování mladých umělců.

FOTO: MĚSTO CHOMUTOV


Facebook z Litvínovské akce

Už pomalu finišujeme první mural (historicky první mural na Mostecku) na poliklinice v Litvínově. Po dokončení nás čeká druhý (ze strany u parkoviště KPL).
Děkujeme Petře Havlové (té naší jednatelce polikliniky Petra Supermáma) za bezproblémovou spolupráci a jsme moc rádi, že se můžeme díky ní realizovat a dělat to co nás naplňuje.
Samozřejmě thanks 2: Pojer Filip a Zdeněk Kronich a v neposlední řadě Petr Globočník

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email