Bude politik Přemysl Rabas obhajovat sliby občanům a post senátora?

Politik Rabas uvádí na webových stránkách svého osobního profilu, že do Senátu kandidoval se třemi prioritami, které se po zvolení staly jeho hlavní, ale zdaleka ne jedinou, agendou.

Za nedlouho už budou opět senátní volby. Jak senátor Rabas splnil očekávání voličů, kteří mu daly svou důvěru a vyslali ho zastupovat jejich zájmy do Senátu?


  • ZLEPŠIT KVALITU ŽIVOTA NA SÍDLIŠTÍCH

    Hned na začátku mého působení v Senátu jsem inicioval zřízení tzv. podvýboru pro bydlení, který má pomoci zlepšit podmínky rozvoje sídlišť. A od ledna 2019 má senátorská kancelář v Chomutově nabízí bezplatné právní poradenství pro SVJ i oběti nečestných spekulantů. Postupně se ovšem tento můj předvolební závazek stal součástí snahy o prosazení tzv. zákona pro méně rozvinuté regiony.

  • ZVÝŠIT EKONOMICKOU SOBĚSTAČNOST REGIONU A ZLEPŠIT TVÁŘ CHOMUTOVSKA

    Okres Chomutov má obrovský potenciál pro rozvoj služeb, hlavně v turistickém průmyslu. Ze zkušeností z řízení zoo parku vím, že i za málo peněz se dá zahrát hodně dobré muziky. Každou dobrou změnu musí někdo iniciovat a řídit ji – z pozice senátora se snažím spojovat lidi, úřady a organizace, abychom Chomutovsko posouvali k lepšímu. Po letech senátorování jsem ovšem dospěl k tomu, že jen apelovat na státní úřady a věčné diskuse nestačí. Spolu s ústeckým senátorem proto pracujeme na speciálním zákoně, který by státu určoval, jak systematicky podporovat tzv. méně rozvinuté regiony jako je ten náš.

  • PRACOVAT NA OCHRANĚ A ROZVOJI DEMOKRACIE

    Naše země má být aktivně spolupracujícím, sebevědomým a férovým partnerem v rámci EU i NATO. O tom snad není třeba pochybovat. Zvláště v dnešní době. Jako předseda neformální senátní Skupiny přátel Tibetu se připojuji k těm, kdo drží českou tradicí silné lidskoprávní politiky.

     

Myslíte si, že placený politik Rabas z daní občanů za své volební období ve funkce senátora

  • ZLEPŠIL KVALITU ŽIVOTA NA SÍDLIŠTÍCH?
  • ZVÝŠIL EKONOMICKOU SOBĚSTAČNOST REGIONU A ZLEPŠIL TVÁŘ CHOMUTOVSKA?

  • ODPRACOVAL NA OCHRANĚ A ROZVOJI DEMOKRACIE TÍM, že je byl předsedou neformálního setkání přátel Tibetu?

Rabasovic soukromí prakticky neexistuje, protože z polikou se živí celá rodina. Manželka Rabase Iveta Rabasová Houfová je rovněž politička a dělá starostku v obci Blatno. Starostka Rabasová Houfová, Rabase, který původně zastupoval Chomutov nahradila v nadaci při chomutovském Zoo parku. Dnes chce po několika létech ta stejná nadace přenechat pozemky, které do ní město bezplatně vložilo opět městu Chomutov, ale už nikoliv zadarmo, ale za pěknou sumu peněz.

Že je to šílené, když si má město kupovat pozemky, které darovalo na podporu své příspěvkové organizace a nikoliv jako příspěvek soukromé právnické osobě, která chce kasírovat veřejné peníze za dar, který od města bezúplatně obdržela?

Ano před cca deseti roky byl politik a dnešní senátor Rabas ředitelem tehdejšího Zoo parku a spoluzakladatelem nadace, které od města bezúplatně obdržela darem pozemky, na jejich zpětnou koupi současní politici ANO a Nový Sever vyčlenili okolo deseti miliónů korun z kapes občanů města Chomutov, aby si svůj dar koupili zpět do majetku města.

Mnozí občané se zarazili a požadují vysvětlení, proto se celou machinací s pozemky začal zabývat kontrolní výbor zastupitelstva města Chomutov.

„Ano budeme majetkové poměry nadace s majetkovou účasti Zoo parku probírat zřejmě v září letošního roku, nejdříve bude důležité se v majetkové struktuře a nabytí majetku zorientovat. Kontrolní výbor následně podá zprávu zastupitelstvu a doufám, že s konkrétním doporučením,“ uvedl člen kontrolního výboru  zastupitelstva města Chomutov JUDr. Jaroslav Kosán.

Po nahlédnutí o obchodního rejstříku se objeví celá struktura osob, které aktuálně ovládá prodeje chtivou Nadaci pozemků, které od města bezúplatně obdržela. Za právnickou osobou se skrývají zajímavé osoby, které budou skutečnými příjemci očekávaných miliónů z městské pokladny a jejich minulost není u šech zcela bez újmy.


V Nadaci na ochranu fauny Evropy (IČO 61342831) jsou členy správní rady IVETA RABASOVÁ HOUFOVÁ, MUDr. MICHAL KASL, JUDr. MILAN KINDL, CSc., RNDr. ALEŠ TOMAN a IGOR MAŠÍN. Revizorem je IVANA KOVÁČOVÁ
V nadaci byl minulosti členem mimo jiné také dnešní senátor PŘEMYSL RABAS, kterého zjevně nahradila politička a jeho manželka Rabasová.

Po zadání úplného veřejného výpisu je možné se dozvědět i zpětně, kdo všechno se v minulosti v nadaci angažoval

Pokud Vás zaujaly sliby chomutovského politika a máte svůj názor na jejich splnění, můžete hlasovat na anketní otázky ZDE…

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email