Triola Cup a Tereza Kamenická

Triola Cup – Závody do vrchu vznikly v roce 2000, v tomto roce oficiálně vznikl CUP pod vedením Františka Pišty. Neodmyslitelnou součástí celého seriálu je dnes Tereza Kamenická, které se podílí nejen jako pořadatele, ale také oporu celého týmu, který se stal její součástí a bohatou náplní aktivního života.

Pamatujete první závod, nebo začátky?

Mé působení je přibližně od roku 2014-2015, společně s ředitelem závodů pořádáme tyto závody každý rok. Každý rok se vytváří tzn. seriál závodů po celém Ústeckém kraji, jezdíme pod záštitou, přímo od hejtmana Ústeckého kraje.

Jak dlouho se závodům věnujete, do vás přivedl?

S Františkem jsme skvělá dvojka a za ty roky máme rozdělené role ,co se týká organizace, nesmím opomenout jeho dva syny ( Michal Pišta a Martin Pišta ) , taktéž závodníci od dětství, kteří
nejen, že usedají za volat, ale zároveň připravují trať. Už i z důvodu jejich zkušeností a vidí, jak já říkám : očima závodníka. Spousta lidí je za „oponou“ těchto závodů , patří jim VELKÉ DÍKY. Snažím se k závodníků přistupovat LIDSKY, oni už mě znají a tak ví, co si mohou dovolit. Vždyť to celé chystáme pro ně, pro veřejnost.

Každý rok se snažím Triole dát modernější nádech, jak v administrativě ,tak v servisu pro závodníky. Jelikož jezdíme 10 tratí/závodů v roce, přizpůsobuji tomu i možnosti v okolí a techniku. V dnešní době není vůbec jednoduché takovou sportovní akci v počtu několika závodů zařídit, tak aby vše klapalo na jedničku. Počínaje žádostí o povolení příslušných obcí a měst, oznámení na bezpečnostní složky a dopravní inspektoráty, po zařízení soukromých bezpečnostních a zásahových vozidel. Ke každému závodu jsou potřební hasiči a záchranáři s lékařem, dále zásahové vozidlo s nejmodernější/nejpřístupnější technikou na vyproštění a případný zásah na odstranění závad/příčin na trati. Některá vozidla přesahují rychlost 200km/h a podotýkám, že do kopce ( proto vrchy). Vozidlo musí obsahovat výbavu dle našich řádů a musí být vybaveno ochranným rámem , bez těchto výbav není závodník vpuštěn na trať a celkový závod.

Existuje nějaká veselá příhoda, která vám zůstala v paměti?

Vtipnější historka ze závodu: Závodníka na cílové rovince předjelo jeho vlastní kolo….. dobržďoval v cíli , pohledem jen zaregistroval , jak rozjetá “ roztočená pneu ho předjíždí a točí se směrem do pole. Také jsme s Františkem dostali do vysílaček hlášení od bezpečáků, že na trati leží krávy a nemůžou je vyhnat …

Nejzajímavější pro oko diváka  je organizace, technika, závodní auta a jejich úpravy, rychlost vozidel , ale to nejroztomilejší jsou naše děti, které u nás také jezdí a učí se. V tuto chvíli máme odchované děti, kteří dnes jezdí už jako v dospělé kategorii. Nejmladší závodník, co si vybavuji je 6 let.

autor: Michal Riško

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email