Motto letošního pohádkového festivalu v Kadani je Fantazie nezná hranic

Kadaň – Od úterý 28. května se kino Hvězda v Kadani a jeho přilehlé okolí promění v pohádku. Začíná třetí ročník Kadaňského pohádkového festivalu. Tentokrát s mottem „Fantazie nezná hranic“. Akce, která v loňském roce přilákala do kadaňského Kina Hvězda stovky pohádkových nadšenců, má ambice uspět a předčit očekávání i letos.

Kadaňský pohádkový festival se stal již oblíbenou událostí pro rodiny. A proto se chystá již třetí ročník. „Fantazie nezná hranic – motto letošního ročníku, které připomíná, že svět pohádek a příběhů je bezmezný a plný nekonečných možností. Kadaňský pohádkový festival se na týden promění v místo, kde se tyto možnosti stanou skutečností a kde se mohou návštěvníci ponořit do světa fantazie, snů a pohádek,“ vysvětluje ředitel festivalu  Michal Voltr.

Program festivalu zahrnuje bohatou paletu aktivit pro celou rodinu. Návštěvníky čekají divadelní představení, interaktivní workshopy, výtvarné dílny, taneční a hudební vystoupení a především pohádky. Program festivalu bude probíhat v kadaňském kině Hvězda. Na dopoledne jsou připravena promítání pro školy a školky, každý den festivalu od 15,30 a 18,30 hodin pak pohádka pro širokou veřejnost. Těšit se můžete již tradičně na setkání s Maxipsem Fíkem a jeho kamarádkou Ájou, kteří budou celý týden součástí festivalu. Společně se můžete vyfotit, zatancovat si a hlavně Fíkovi popřát k jeho narozeninám.

Jedeme za hranice!

V tomto roce se Kadaňský pohádkový festival chystá překročit hranice Česka a zavítat do německého Aue-Bad Schlema, které je partnerským městem Kadaně. „Když se naskytla příležitost zapojit naše partnerské město, neváhali jsme ani minutu. Máme za to, že pohádky jsou univerzálním jazykem a máme proto velkou radost, že můžeme představit to nejlepší z pohádkové tvorby i tamnímu publiku,“ nechal se slyšet Michal Voltr.

Festival pomáhá Štěpánkovi!

Jak už tomu v pohádkách bývá, dobro vždy zvítězí nad zlem. A tímto se řídí i kadaňský pohádkový festival. Celá akce má totiž charitativní podtext. „Výtěžek z festivalu bude věnován na dobrou věc. Chceme pomoct Štěpánkovi, opravdovému bojovníkovi, který se již od svého narození potýká s vážnými zdravotními problémy. Doufáme, že tak jeho rodině trochu finančně odlehčíme a oni budou moct Štěpánovi dopřát tu nejlepší zdravotní péči,“ vysvětluje Michal Voltr.

Děkujeme – bez Vás by to nešlo!

„Celá akce by se nekonala nebýt našich významných partnerů. Velké díky patří především generálnímu partnerovi skupině ČEZ a ministerstvu kultury, které celý festival zaštiťuje. Dále děkujeme za poskytnutí neinvestiční dotace Ústeckému kraji a dotace z Euroregionu Krušnohoří z programu: Fond malých projektů,“ říká Michal Voltr a dále pokračuje: „Samozřejmostí je ale také poděkovat i našim dalším významným partnerům. Velké díky ale patří především našim dětem. Bez nich bychom myšlenku uskutečnit festival nikdy neměli, a jsme proto velice rádi, že pro ně tento festival můžeme již třetím rokem uspořádat.“

Veškerý program a další potřebné informace naleznete ZDE.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email