Chomutovská skupina výrobců a distributorů pervitinu odhalena

Chomutov – Organizovanou skupinu výrobců a distributorů pervitinu odhalili kriminalisté z chomutovského TOXI týmu. Poznatky k členům této skupiny získávali kriminalisté několikaměsíční operativní činností. Výsledkem byla akce, kterou provedli v minulém týdnu. Během hodiny a půl zadrželi šest podezřelých, z toho tři ženy ve věku 29, 39 a 53 let a tři muže ve věku 28, 43 a 47 let.

„Při realizaci provedli mimo jiné i domovní prohlídky a zajistili předměty a látky užívané při výrobě a distribuci pervitinu, jako různé chemikálie, nádoby, digitální váhy apod., a kromě toho i sáčky s bílou krystalickou látkou,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel pak zahájil trestní stíhání všech šesti zadržených osob, které obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jehož se měli dopustit jako členové organizované skupiny.

Nejméně po dobu několika měsíců měli totiž podle zjištění kriminalistů ve vzájemné spolupráci obstarávat, vyrábět (případně čistit) a distribuovat pervitin. Ten si pak prodávali jak mezi sebou, mimo jiné i pro svou vlastní potřebu, ale prodávali ho také dalším osobám z řad uživatelů. Někteří z nich také pervitin, který nebyl dost kvalitní, „vylepšovali“ za pomoci chemikálií. Dva ze skupiny měli pervitin získávat i díky „čištění krváků“, tedy použitých injekčních stříkaček obsahujících krev s metamfetaminem. „Při této činnosti se za pomoci chemického procesu pervitin z krve oddělí,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Tři z obviněných (53letá žena, 47letý muž a 28letý muž) se jednání měli dopustit i přesto, že byli za drogovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Všichni tři jsou stíháni vazebně. Kromě nich skončila na základě podnětu vyšetřovatele za mřížemi vazební věznice i jejich 29letá „kolegyně“.

zdroj: PČR

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email