Řidič autobusu čelí obžalobě z obecného ohrožení za divokou jízdu

Jízda autobusem loňský rok v úterý 13. června odpoledne z Litvínova přes Most do průmyslové zóny Triangle u Žatce by pro cestující zážitkem, na který jen tak nezapomenou.

Řidič autobusu Martin P. nebezpečně předjížděl, o sloup urazil zrcátko, v zatáčkách, i když silně pršelo, neubíral rychlost a míjel zastávky. V Mostě projel křižovatku na červenou a za jízdy telefonoval. Kdyby mu auta v protisměru neuhnula ke krajnici, došlo by zcela jistě k nehodě. Cestujících v autobusu bylo okolo dvaceti.  Báli se, někteří raději ze strachu vystoupili s tím, že se „nenechají zabít“.

Rozčarovaní cestující na na řidiče zavolali policii. Po kontrole se  ukázalo, že řidič byl řádně opilý. Policisté Martina P. zastihli na konci trasy, v zóně Triangle u Žatce, kde nadýchal přes dvě a půl promile alkoholu v dechu.

„Úmyslně způsobil obecné nebezpečí tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví a cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Pavel Norek.

Případ se po roce putuje k lounskému soudu. Řidič čelí obžalobě ze zločinu obecného ohrožení a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zasvé skutky může u soudu obdržet rozhodnutí, které mu uloží trest vězení až na osm let.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email