Chomutov opraví cyklostezku kolem zooparku

Cyklostezka  a cesta pro pěší vinoucí se mezi velkými chomutovskými sídlišti a lesní zelení kolem zooparku,  už delší dobu nemá hladký povrch. Asfalt je místy silně popraskaný a poruchy opakovaně záplatované. Proto chce město obnovit celý povrch, aby stezka opět plnila svůj účel v plné kvalitě.

„Stavební práce na cyklostezce spočívají v opravě asfaltového povrchu, který je ve špatném stavu a místy nezajišťuje bezpečný provoz cyklistů a chodců,“ uvedlo oddělení investic a dotací chomutovského magistrátu.

Povrch cyklostezky bude opravován v pěti úsecích několika způsoby. „V některých částech dojde k celoplošné opravě povrchu včetně podkladních vrstev. Takové opravy se provádí v místech, kde došlo k poruchám podloží, které neplnilo svou funkci. Některých místech bude pouze položen nový asfaltový povrch na povrch a jinde se stávající povrch odfrézuje  znovu položí nová obrusná vrstva, která je opotřebovaná nebo došlo k její postupné degradaci v čase..

Stezka bude nově opatřena vodorovným znační včetně nástřiku rozdělení a kilometrovníku. Nahrazeno bude i některé svislé dopravní značení.

Podle všeho by práce měly začít v červnu, a  po dvouměsíční prázdninové přestávce pokračovat do konce  listopadu.  Město již vypsalo  poptávkové výběrové řízení na dodavatele, kde předpokládaná hodnota zakázky dosahuje částky 5 milionů korun bez daně z přidané hodnoty.

Milovníci cykloturistiky  a pěší si tak ještě před koncem roku užijí nový povrch v části tohoto úseku.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email