Způsobil škody přes 200 tisíc, už je za mřížemi

CHOMUTOVSKO – Zloděj za sebou zamkl a klíč vrátil na místo.

Díky práci chomutovských policistů je za mřížemi 22letý muž, který má podle jejich zjištění na svědomí různou, zejména majetkovou trestnou činnost z posledních týdnů. Předmětem zájmu původně neznámého pachatele byly různé objekty na Chomutovsku, a to rodinné domy a jejich přístavby, například kůlna nebo garáž, odkud dotyčný kradl různé věci. Vniknout však měl i do areálu farmy nebo do skladu základní školy. Z obou posledně zmíněných míst měl odcizit elektrokoloběžky. Kromě toho poškození přišli o různé věci, například fotoaparáty, náramkové hodinky, tablet a další elektroniku, ale i o nářadí (aku vrtačky, aku řetězovou pilu, motorové pily a další). Dotyčného zaujala i značková příruční cestovní taška v hodnotě přesahující 20 tisíc korun. Z kůlny u jiného domu zase odcizil tašku s alkoholem.

Do domu, kde zloděj způsobil odcizením elektroniky a zmíněné tašky majitelům největší škodu (celkově 160 tisíc korun), se paradoxně dostal bez námahy. Využil totiž toho, že již dříve si při provádění zednických prací na tomto rodinném domě všiml, kde majitelé nechávají pro pracovníky zpřístupněné klíče. V jejich nepřítomnosti si pak bez potíží dům odemkl a vnikl dovnitř. Poté, co si z něho vzal, co chtěl, tak za sebou opět zamkl a klíč vrátil na původní místo.

Většinu odcizených věcí muž vzápětí po krádežích prodal, menší část odcizených věcí se podařilo zajistit a vrátit.

Celkově měl mladý muž krádežemi během několika týdnů způsobit škody přesahující 200 tisíc korun.

Kromě popsané majetkové trestné činnosti však měl ještě zaútočit na známého své přítelkyně. Když se totiž jednoho večera vracel do bytu, kde se ženou bydlí, otevřel mu zmíněný muž, který byl v bytě na návštěvě. To ho zřejmě rozčílilo a nejprve slovně a poté i fyzicky ho napadl. Muž tak schytal tzv. „hlavičku“ do obličeje a poté i několik ran pěstí do hlavy. Poškozený musel být ošetřen v nemocnici, utrpěl totiž zlomeninu nosních kůstek, pohmožděniny a škrábance.

Popsané počínání 22letého Chomutovana nezůstalo bez následků. Po zadržení vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. Vyhotovil také podnět ke vzetí obviněného do vazby, na jehož základě ho soud poslal za mříže. Nyní je už ve výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl mezitím uložen za předchozí trestnou činnost. V případě odsouzení za výše popsaná jednání mu soud pobyt ve věznici může prodloužit o až o dalších pět let.

zdroj : PČR

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email