Celorepublikové akce Ukliďme Česko se na Chomutovsku zúčastnili i místní politici

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Uklízeli jste individuálně sami, nebo s rodinou?

Každý úklid je pro nás důležitý! Zviditelněte i ten váš úklid v mapě proběhlých úklidů. Vyplnění formuláře a vyznačení lokality kde jste uklízeli zabere jen chviličku a váš úklid se pak stane součástí našeho společného úsilí za čistou přírodu. Váš individuální úklid prosím vyplňte na UklidmeCesko.cz/report

Dobrovolný svazek obcí opět organizuje úklid v obcích na Chomutovsku, tentokrát se zapojí obce Bílence, Březno, Droužkovice, Hora Sv. Šebestiána, Místo, Otvice, Strupčice, Údlice, Všestudy a město Jirkov. Hlavním úklidovým dnem byla sobota 6. dubna 2024.

V rámci úklidu Chomutova dobrovolníci přispěli jak ze strany občanů, tak angažovaných politiků ze strany Právo, Respekt, Odbornost (PRO). Akce se bude konat v sobotu 1. dubna od devíti hodin. Start první úklidové trasy je u lávky za garážemi v Bezručově ulici, odkud účastníci vyrazí směrem do města. Druhá trasa má výchozí bod na parkovišti ve Ctiborově ulici.

Na několika místech byli při úklidu veřejného prostoru zastižení mimo jiné i místní politici.

Ze zastupitelským klubem jsme se zúčastnili akce „Ukliďme Česko“ v okolí Filipova rybníku, kde bylo neuvěřitelné množství rozmanitého odpadu,“ uvedl Miloňovi Houda ( Správná Volba pro Zdraví a Sport).

Rozmanitý odpad, který jme sbírali obsahoval mimo jiné od nářadí až po různé vybavení domácnosti, dále zde byly lahve, pneumatiky a mnoho dalšího odpadu, který zjevně pochází  z okolních zahrádek,“ říká zastupitelka Chomutova Šárka Jánošková (PRO).

Do Chomutova jsem přijel za přáteli, abych pomohl. Na podobné akci jsem byl již v minulosti. Musel jsem již tradičně dostát svému jménu, a proto nemohu takovou akce vynechat. Jsem rád, že jsme trošku pomohli naší přírodě, doplnil Ladislav Kytka (PRO) z Klášterce nad Ohří.

 


Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email