Prodejem hypnotik si zdravotní sestra vylepšovala své příjmy

Chomutovsko – Ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je obviněna žena středního věku z Chomutovska. Zdravotní sestra totiž zneužila svého postavení a neoprávněně vystavovala lékařské recepty jménem svého zaměstnávajícího lékaře.

„Lékař o tom neměl tušení a dotyčná tak ve čtyřech desítkách případů takto opatřila a následně prodala různá hypnotika a benzodiazepiny, například Zolpidem, Hypnogen, Neurol nebo Lexaurin přímo uživateli těchto látek,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Poté, co věc vyšla najevo, a kriminalisté prověřováním získali potřebné informace, podezřelou zadrželi a provedli u ní domovní prohlídku. Při té nalezli mimo jiné částečně vypsané recepty, psací stroj, na němž byly recepty vypisovány, razítka ordinace praktického lékaře apod. Vyšetřovatel následně zdravotní sestru obvinil ze spáchání zmíněného trestného činu. Podle zákona jí u soudu kromě peněžitého trestu může v krajním případě hrozit odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email