Chomutovský futsal úspěšně hraje První ligu, říká Michal Nový

Od samého počátku je u chomutovského futsalu Michal Nový, který se podílel na jeho výsledcích jako hráč v týmu kamarádů, které futsal vlastně jen bavil hrát. Ze hry pro zábavu a postupného dosahování na vyšší mety se dnes v Chomutově hraje první liga. Nejen zábava, ale cílevědomost vykřesala postupně tým, který ukazuje, že má na to hrát stále vyšší soutěž.

Jak vznikl nápad sportovního oddílu Futsalu v Chomutově?

V roce 2012 jsem začal působit ve futsale jako hráč ve druhé lize v Betisu Kadaň. Jelikož mě ale od mala bavilo i organizačně budovat něco, co má smysl a hlavně kolem sportu, tak mě napadlo vytvořit vlastní tým plný kamarádů a nejbližších. Tím bych chtěl poděkovat Betisu a také CHLMF, kde mě futsal začal obrovsky bavit a bez těchto dvou subjektů, by náš „Baníček“ a nápad vytvořit vlastní tým asi nevznikl.

Vaši nejbližší, kteří s Vámi působí do dnes, je někdo takový?

Od vytvoření klubu v roce 2013 jsme tu defacto jen tři až čtyři lidi. Od úplného začátku je to můj bratr, který stále působí jako hráč v A – týmu. Co se týká organizace, tak po zhruba po roce od vytvoření se ke klubu připojil Honza Brič, který se stal jednatelem klubu a pomáhá dodnes, aby Baník mohl fungovat. Dalšími byl Petr Minařík, který je také jedním ze zakládajících členů. Od začátku jako hráč, který dodnes v klubu působí a všem pomáhá je Matěj Drbohlav.

Jaká byla cesta klubu a vývoj, do jeho dnešní podoby?

V roce 2013 byl klub založen.  Dnes po více jak deseti letech máme za sebou několik postupů, od nejnižší soutěže po tu nejprestižnější. V premiérové sezoně profesionální  První ligy jsme obsadili nádherné 6. místo. Nezůstáváme pozadu, ani v mládeži, kde jsme se několikrát stali mistry republiky v různých kategoriích. Proto jsme mládežnickou špičkou futsalu v ČR, aktuálně máme přes dvě stovky členů.

Jaké máte dnes partnery, nejen sponzory?

Mezi stálice patří Město Chomutov , dále Oxyworld, který je tuto sezonu generálním partnerem a několik dalších. Naštěstí jsou zde sportovní nadšenci, kteří se snaží pomoci s chodem klubu tak, aby zde mohla První liga být. Tím bych chtěl ještě jednou všem poděkovat a doufám, že zůstanou i v další sezoně, abychom opět mohli První ligu hrát.

Jaké máte plány do budoucna?

Jak jsem již zmínil,  budeme usilovně pracovat na tom, aby se i v příští sezoně mohla hrát První liga futsalu v Chomutově, což znamená mít generálního partnera a podporu města Chomutova. V dnešní době je velmi těžké sehnat finanční prostředky na chod klubu. Co se týká sportovní stránky a plánů, tam není o čem. Máme dostatek kvalitních odchovanců a chtěl bych to na nich stavět i v budoucnu, protože bojují za náš klub, ale i naše město, což jde na každém zápase vidět a výsledky to ukazují.

Jaké je to hrát v První lize?

Sezona byla velmi náročná. Zažili jsme to všichni poprvé. Myslím, že jsme nevyhořeli, ale naopak. futsalovou veřejnost jsme překvapili umístěním, a také parádní návštěvností v naší hale, která byla v průměru nejvyšší v celé lize. Za což obrovsky děkujeme našim divákům a fanouškům. Parádní jízda, která ještě není u konce (Furt jsme v play off ).

Jaký byl poslední zápas, co bude do budoucna?

Poslední zápas jsme odehráli na Slavii Praha v prvním kole play off, kde jsme vyhráli 6:2, a to je ta největší pozvánka na nedělení zápas který bude v MSH Chomutov 24.3. od 19:00 hodin. Tady bude potřeba obrovské podpory fanoušků. Věřím že společně Slavii porazíme.


Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email