Radní v Litvínově cenzurovali článek opoziční zastupitelce Ivaně Turkové z PRO

Kritika na zastupitelstvu města Litvínova zazněla z úst opoziční zastupitelky Ivany Turkové (PRO), která kandidovala za „Společně za Litvínov“.  Omluva starostky Kamily Bláhové (ANO) zněla bláhově, ale kromě koaličního mlčení zjevně nikoho nepřesvědčila.
 
Zastupitelka Turková se k celé věci vyjádřila na sociálních sítích, kdy razantně odmítnula cenzurování svého příspěvku, který napsala do periodika města, které platí radnice z veřejného rozpočtu.

„Není ANO, jako ANO.
V Poslanecké sněmovně jsme často svědky, jak si poslanci za ANO stěžují, že vládní pětikoalice s nimi nediskutuje, vše tlačí na sílu svou většinou, porušuje zákon a jednací řád, nedodržuje připomínková místa, umlčuje opozici, jsou arogantní, přezíraví, opojeni svou mocí
Smutné na tom je fakt, že se komunální politici za ANO chovají naprosto stejně jako vládní pětikoalice s jediným rozdílem, že u nás v Litvínově nevládne arogantní Markéta Pekarová Adamová, ale starostka Kamila Bláhová, nicméně chování stejné.
Nebo možná ještě horší, protože opravdu nevím, jak by se zachoval pan Babiš, Havlíček či paní Schillerová, kdyby jim vládní pětikoalice pod všechny jejich kritické články či příspěvky dávala dovětek, že s jejich výroky a názory nesouhlasí nebo by jim, bez jejich souhlasu, určitou část textu odstranili nebo ještě „lépe“ by jim vyhrožovali, že pokud neupraví text článku sami dle představ vládní pětikoalice, tak cenzorsky zasáhnou a upraví ho sami!
Přijde vám to jako sci-fi!?
Ne, sci-fi to opravdu není, toto je realita vládnoucí koalice ANO-SNK ED-KSČM v Litvínově!
Přikládám záznam z jednání Zastupitelstva města a do komentáře dám doslovný přepis článku, který jsem chtěla zveřejnit, abyste si mohli udělat sami názor, kam jsme se to dopracovali!
Totalitní manýry, cenzura jede na plné obrátky, a už opravdu chybí jen to komunistické kádrování!
V článku nejsou žádné osobní útoky, ani žádné vulgární výrazy, přesto druhou část článku odmítla radnice zveřejnit!
Posuďte sami….
S tím, s čím má litvínovské vedení radnice za ANO problém, tomu se skutečně redaktoři ostatních periodik smějí a můj článek dnes otiskli v plném rozsahu a distribuují do schránek v Litvínově!
Vy, kdo mě znáte, tak víte, že odmítnutím nebo slovem ne, to pro mne nekončí, ale naopak začíná:
Je mi úplně jedno, jestli ten boj bude na komunální, parlamentní nebo evropské úrovni. Vždy to bude ve prospěch občanů ČR.
Protože, mě nepřeslechnou, ani neumlčí,“ uvedla Turková na síti Facebook.


Členové redakční rady Litvínov jsou koaliční politici

  • Mgr. Kamila Bláhová, starostka města,
  • Karel Rosenbaum, 1. místostarosta města Litvínova,
  • Květuše Hellmichová, 2. místostarostka města Litvínova,
  • Vesna Šindelářová, ved. úseku kanceláře starosty Litvínova

Litvínovská „cenrurparta“ v podání redakční rady ze záznamu zastupitelstva :

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email