Druhý pachatel pokusu o znásilnění za mřížemi. Tentokrát vyjeli policisté do Litoměřic

Chomutov – Po rozsáhlém operativním šetření a vyhodnocení všech získaných informací v úterý odpoledne chomutovští policisté dopadli a zadrželi 34letého muže, který má mít na svědomí nedělní pokus znásilnění v ulici Písečná. Pro cizince, jenž v Chomutově pobývá pracovně, si kriminalisté dojeli do Litoměřic, kde se právě zdržoval.

„Vyšetřovatel dnes dotyčného, který měl při pokusu o znásilnění použít nůž, s nímž poškozené způsobil řezné poranění obou rukou, obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění ve stadiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na obviněného, který je v současné době umístěn v policejní cele, podá vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby. V případě soudem prokázané viny hrozí muži trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Policisté původně zadrželi jiného muže, kterého ze skutku podezřívali. V pondělí večer jej ale propustili. „Muž, zadržený v neděli v souvislosti s pokusem znásilnění, byl propuštěn na svobodu. Původní podezření se informacemi, které policisté dosud získali a vyhodnotili, nepotvrdilo,“ uvedli v úterý policisté na sociální síti X.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email