Jirkov otevře lesík nad historickými sklepy

 

Přímo v samém středu města má Jirkov malý parčík, ale málokdo vnímá, že zde je uvězněn potenciál, protože je oplocen. Město chce odstranit ploty a prostor upravit a přeměnit na příjemné a volně přístupné odpočinkové místo. Aktuálně se hledá zpracovatel architektonické studie, který by budoucímu prostoru vtisknul jeho budoucí tvář.

Nyní se za oplocením  nachází zeleň přímo nad historickými sklepeními. Vedle je informační centrum města. Zde brzy vyroste skleněná expozice pro vzácný salonní vůz principála Kludského, který město vlastní.

„Chceme, aby parčík vypadal podobně jako Svojsíkovy sady. Aby tam byly mlatové cesty, lavičky, nové koše, lampy i další zeleň, například kvetoucí keře. Měl by to být příjemný odpočinkový prostor, který bude lákat k procházkám,“ uvedla záměr starostka Jirkova Dana Havlátková Jurštaková (ODS).

Parčík město uzavřelo před řadou let, protože se stával cílovou stanicí pro bezdomovce.  Současné vedení chce ale centrum města otevřít místním nejen místním lidem, ale také turistům. Celý proces od architektonické studie, až po finální řešení veřejného prostoru bude probíhat v příštích několika letech.

Součástí projektu, který má z nevzhledného místa udělat další atrakci města může být i nabíjecí infrastruktura sloužící pro elektrokola návštěvníků a další služby, které mohou rozšířit atraktivitu celého veřejného prostoru ve středu Jirkova, ale také jeho okolí.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email