Z vojáků tekla krev pro dobrou věc

Kadaň, Žatec – Transfúzní oddělení kadaňské nemocnice v Žatci  se zahalilo do maskovacích barev. Ale jen na chvíli a pro dobrou věc. Svou krev tam darovali vojáci.

V časech válečných brání naši zem. V časech míru konají dobro třeba tak, že přijdou do Transfuzního odběrového centra Nemocnice Kadaň v Žatci a zcela nezištně darují krev.

Stalo se tak i v pondělí 19. a ve středu 21. 2., kdy se dostavilo celkem 27 dobrovolných dárců. „Jejich krev pomůže pacientům nejen v naší nemocnici, ale posílá se i do Motolské nemocnice, Nemocnice Na Homolce, Nemocnice Na Bulovce nebo do Královských Vinohrad, kde bude využita každá kapka této cenné tekutiny,“ informovala Karolína Odlasová, marketingový specialista Nemocnice Kadaň.

„Vojákům žatecké 4. brigády rychlého nasazení a 41. mechanizovaného praporu generála Josefa Malého tímto velmi děkujeme a věříme, že z 20 prvodárců, kteří k nám během dvoudenního maratonu přišli, se stanou dárci pravidelní,“ dodala Karolína Odlasová, marketingový specialista Nemocnice Kadaň.

Celý únor se v žateckém Transfuzním odběrovém centru nesl ve znamení oslav. Přesně před deseti lety zde byl oficiálně zahájen provoz a od té doby tu darovalo krev více než 13 000 hrdinů. Každý, kdo byl totiž darovat krev, je náš hrdina, protože zachraňuje lidské životy.

Nemocnice Kadaň, s.r.o. má celkem dvě Transfuzní odběrová centra. To druhé můžeme najít v prvním patře polikliniky přímo v kadaňské nemocnici, kde v září tohoto roku budeme slavit také. Od jeho otevření uplyne již krásných dvacet let a to už je velký důvod otevřít šampaňské.

Foto: Nemocnice Kadaň

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email