Jirkovští strážníci kontrolují parkování i čtečkou SPZ

Městská policie v Jirkově začala používat mobilní ALPR aplikaci, která umožňuje lustraci registračních značek aut přímo na ulici. Aplikace je součástí informačního systému MP Manager a je online napojena na nezbytné databáze.

Po nasnímání espézetky okamžitě poskytuje strážníkům informaci, zda je či není vozidlo v pořádku, nebo jestli je nutné ho řešit.

Strážníci takto nejčastěji zjišťují, zda má provozovatel auta zaplacené parkovací stání, ale i to, jestli se v minulosti řidič vozidla nedopustil nějakého přestupku. Následně jim ještě systém ukáže, komu vůz patří. „Pokud zjistíme, že něco porušuje, tak se provinilci dává za stěrač oznámení o přestupku. Když se nedostaví na naši služebnu, kde to s ním řešíme, oznamujeme věc příslušnému správnímu orgánu, což je chomutovský magistrát,“ vysvětluje ředitel městské policie Martin Řehůřek.

V informačním systému MP Manager, jenž městská policie používá, jsou evidovány veškeré činnosti, které strážníci venku vykonávají. Uvedené mobilní zařízení k načítání espézetek jednotlivých vozidel se tak pro městskou policii stává přímo v terénu užitečným pomocníkem. Všechno vlastně funguje online, tedy od založení události až po kontrolu v připojených databázích v reálném čase. Pro strážníky to znamená další časovou úsporu, a hlavně usnadnění práce.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email