Klášterečtí hasiči mají nový člun

Hasiči zařadili do vybavení nový plastový člun, který nahradil přes 20 let starý nafukovací. V roce 2023 vyhověl Ústecký kraj žádosti o dotaci ve výši 150 tisíc Kč z Programu na podporu JSDHO a ostatních složek IZS pro rok 2023, díky níž byl pořízen zcela nový člun s vlekem a motorem.

Člun Whaly 435

Jedná se o neuvěřitelně robustní dvoustěnný člun vyrobený z vysoce kvalitního plastu (polyetylenu) – je téměř nepotopitelný a nezničitelný a je nenáročný na údržbu.

Délka: 4.35 m, šířka: 1.73 m, výška: 0.91 m, hmotnost: 186 kg

Člun uveze až 10 osob a jeho nosnost je přes 900 kg. Je vybaven konzolí řízení s volantem pro bezpečnější ovládání člunu, sezením po obvodu, doplňkovou sedačkou řidiče, navigačním rámem s pozičním světlem, elektrickou sací pumpou k odsátí vniklé vody a samozřejmě motorem.

Motor Mercury F30 EFI

Jedná se o ultra tichý motor s bezbateriovým vstřikováním paliva, má sníženou spotřebu paliva a vysokou odolnost proti korozi. Díky systému duálního sání je motor chráněn před přehřátím, zejména při jízdě v mělké vodě a ve vodě zarostlé řasami.

Motor je od výrobce Mercury, typ F30, má výkon 22,1 kW/30 HP, je čtyřtaktní, tříválcový, objem motoru je 526 cm3.

Motor je vybaven elektrickým systémem naklápění PowerTrim, ovládaným jak na motoru, tak na ovládací páce na konzoli řízení. Startování je elektrické nebo manuální. Nedílnou součástí motoru je i alternátor k dobíjení baterie na člunu o výkonu 17A/210W. Palivová nádrž k motoru je umístěna pod sedačkou řidiče. Suchá hmotnost motoru je necelých 66 kg.

Vlek CBS

Vlek na člun s motorem je od výrobce CBS, vyrobený z oceli s nosností 360 kg pro přepravu lehkých člunů a lodí. Maximální rychlost je 130 km/h. Je vybaven opěrným kolem na oji, nastavitelnými podpěrami pro člun, příďovým navijákem na člun s platovým dorazem a voděodolnými náboji kol.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email