Minulý rok navštívilo zoopark nejvíc lidí v historii

Rok 2023 byl pro chomutovský zoopark mimořádně vydařený. Na konto si připsal nejen několik jedinečných chovatelských úspěchů, ale padl také rekord v návštěvnosti, která se vyšplhala až těsně k hranici 290 tisíc návštěvníků. V loňského roce branami zooparku prošlo 289 123 návštěvníků, což překonalo dosavadní rekord, který  byl zapsán v roce 2015. Tehdy se počítadlo zastavilo na čísle 259 252 návštěvníků.

Skvělá zpráva potěšila především vedení zooparku.

„Mám z toho ohromnou radost. Pro mne je to ten nejpříjemnější důkaz, že se nám daří zoopark rozvíjet správným směrem a návštěvníci to vnímají stejně a rádi se k nám vrací,“  Návštěvnický rekord vnímám jako úspěch všech zaměstnanců zooparku, kteří se starají o rozvoj i provoz areálu. Stejně tak má na tomto výjimečném výsledku zásluhu i vedení města, které nás z pozice zřizovatele dlouhodobě podporuje nejen v rámci provozu, ale také investic,“ uvedla ředitelka zooparku Věra Fryčová, která neskrýval radost.



 

Hlavním návštěvnickým trhákem byl zcela určitě nový pavilon s medúzami, který zoopark otevřel na začátku roku. V osmi akváriích představil skoro dvě stovky medúz různých druhů, unikátní expozici v celé republice. A to si lidé nenechali ujít. Dobře je to patrné z vývoje návštěvnosti v lednu a únoru, které bývají zpravidla slabší. Díky medúzáriu byla v těchto měsících návštěvnost oproti předchozímu roku dvojnásobná.

„Na počátku roku je zcela evidentní nárůst díky medúzám, ale velmi pěkně se držel opravdu po celou sezonu, což v žádné jiné české zoologické zahradě nebylo,“ potvrzuje RNDr. Lukáš Nekolný z Centra výzkumu geografie volného času, který působí při Univerzitě Karlově.

Každoročním tahákem jsou také velké akce pro veřejnost, jako Den Země, Den zvířat či Pohádkové safari, letos navíc zoopark pořádal čtyřicáté narozeniny tuleně Kaška.

Co je potěšující – celoročního trendu vysoké návštěvnosti si všimli i odborníci, kteří tyto statistiky sledují dlouhodobě a v celorepublikovém měřítku.


„Velký podíl na rekordní návštěvnosti v minulém roce mají také chovatelské úspěchy, například historicky první odchov plameňáků růžových, či narození další pandy červené. Lidé byli na mláďata hodně zvědaví,“ doplnila ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email