Němečtí zemědělci protestují. Součástí stávky je i blokáda státních přechodů. Poradíme, kudy projedete

Karlovarský, Ústecký kraj – Němečtí zemědělci ohlásili na tento týden velkou stávku, což má dopady i na české řidiče. Některé státní přechody jsou totiž zatarasené zemědělskou technikou. Včera začal týden protestů především nespokojených zemědělců. Těm se nelíbí změny v daňových úlevách. Na protest zablokovali některé silnice. 

„V Karlovarském kraji je z důvodu stávky uzavřen jeden hraniční přechod, a to na Božím Daru,“ řekl policejní mluvčí Jan Bílek. Silnici tam blokuje přívěs s kládami

V Ústeckém kraji řidiči neprojedou přes státní hranici ve Vejprtech. „Z německé strany je přechod zablokován zemědělskou technikou, hlídka se teď přesouvá k přechodu Hory Svatého Šebestiána, o situaci zde budeme informovat,“ doplnila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dalších přechodu v Ústeckém kraji směrem na východ (Mostecko, Teplicko, Ústecko, Děčínsko) se blokáda naštěstí nedotkla, což potvrdila i policejní mluvčí Veronika Hyšplerová: „Okresu Ústí nad Labem se stávka německých zemědělců nedotkla, všechny hraniční přechody jsou průjezdné bez omezení. Doprava je plynulá.“ Policejní hlídky ráno kontrolovaly situaci na Cínovci, kde je vše též bez omezení.

Vývoj dopravy ve spojení s touto událostí budeme nadále sledovat a o případných změnách informovat.

O přípravách protestů informují němečtí zemědělci už několik dní, nelíbí se jim chystané škrty v zemědělství a rušení daňových zvýhodnění.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email