Hledá se senátor Rabas, možná se před volbami opět zjeví

Aktivita senátora Rabase je v práci podle senátních informací celkem slabá, nejspíš by se takový politik  jako zaměstnanec vůbec neuživil.

Za třinácté funkční období má „pracovitý  senátor“ Rabas 141 absencí při hlasování a za čtrnácté funkční období má 122 absencí.

V 14. funkčním období senátor MVDr. Přemysl Rabas hlasoval:

Pro: 332, proti: 12, zdržel se: 60, nepřítomen: 122.
Celkem hlasování: 526

Když se na celou věc podíváme jen z pragmatického pohledu, tak je to okolo čtvrtiny hlasování, která senátor Rabas neodpracoval, protože v práci vůbec  nebyl. Podle dalších údajů se ale Rabas nevyhýbal zahraničním cestám, a tak je na pováženou i sdělení zlých jazyků, kteří o senátu mluví jako o cestovní kanceláři za peníze daňových poplatníků.

Do Afriky a dalších států, inu cestování za státní peníze by šlo asi každému velmi dobře, možná i proto se z mnoha senátorů stanou vášniví cestovatelé. Kdo by si nezalétal po celém světě, když je to pěkně za státní peníze. A na víc si jako na přilepšenou za celou cestu, která je zadarmo, vyinkasují senátoři tučné diety ve tvrdé měně.

 „V Senátu pracuji, abych měnil Chomutovsko k lepšímu. A starám se o to, aby Česká republika byla sebevědomou a spolupracující součástí vyspělé Evropy.“

Sebevědomí národa, který je kolonií a montovnou pro naše sousedy, navíc za mrzký peníz nižších mezd, než důchody v okolních zemích asi není to, co Rabas sliboval. Ale to není zdaleka všechno.

Chomutováci by jistě ocenili výsledky svého senátora, ale stal se přesně pravý opak toho, co všem občanům sliboval. Jak to Rabas vlastně myslel, nebo si z lidí dělal jen legraci a v předvolebních debatách chladnokrevně sliboval jen všechny ty nesplnitelné nesmysly, které by lidé rádi slyšeli, aby ho pak zaslepeně zvolili? 

Této památné větě, která zdobí webové stránky senátora Rabase se nejspíš dnes vysmějí všichni jeho voliči.

O tom, co nasliboval vykutálený politik Rabas občanům před volbami, už mnozí ani neví, nebo už dávno zapomněli, snad i proto je dobré si to, co dnes mizí z veřejného prostoru rychle připomenout, protože takové utopie už dnes neřekne ani největší hlupák. 

Priority byly tři:

  • Zlepšit kvalitu života na sídlištích
  • Zvýšit ekonomickou soběstačnost regionu a zlepšit tvář Chomutovska
  • Pracovat na ochraně a rozvoji demokracie

Plnění :

  • Kvalita života lidí na sídlištích se jen dále zhoršuje, místní zastupitelé o tom ví své
  • Ekonomika v celém regionu se stále více zhoršuje stejně jako v celé zemi
  • demokracii si zprivatizovala přes zahraniční média současná vláda s největším Dozimetrem v poslední době, o kterém všichni mlčí

Jak senátor Rabas naplnil své sliby, které dal občanům před volbami se už na jeho stránkách bohužel nikdo nedočte, protože to tam vůbec není.

Možná voliče zaujmou aktuální témata, kterými se Rabas veřejně zabývá:

  • Móda a válka
  • Inspirujeme se v Sasku při tvorbě zákona pro náš region
  • Česko stojí při Vás, řekli jsme v Senátu Tibetskému premiérovi

Konečně Tibet asi občany Chomutova velmi zajímá, protože politik Rabas se tomuto tématu věnuje poměrně široce. Ale marně hledáme, jak zábavná  a oduševnělá cesta senátora v Tibetu zlepší kvalitu života lidí na sídlištích a jak to zvýší ekonomickou soběstačnost regionu a zlepší tvář Chomutovska.

Asi nejúsměvnější na informacích pro občany je právní poradna, kterou dostanou občané zdarma všude jinde v případech jako jsou:

  • obrana sdružení vlastníků bytových jednotek před nepoctivými spekulanty s bydlením,
  • obrana nájemníků v bytech tzv. spekulantů s bydlením,
  • právní rady zástupcům samospráv a neziskových organizací řešících situaci ohledně spekulantů s bydlením,
  • poradenství občanům, kteří jsou bezradní při komunikaci s úřady (či k nim úřady přistupují zbytečně tvrdě apod.)

Takové poradenství bylo asi to, proč občané dali svůj hlas politikovi Rabasovi, nebo snad čekali něco víc?

Kdo by snad myslel, že v chomutovské kanceláři najde svého politika, tak by se hluboce zmýlil. Protože až teprve po objednání schůzky je možné senátora, který jen do Chomutova dojíždí uvidět. Je nutné si předem domluvit termín, ale až po vyplnění formuláře na webu nebo po dohodě s jeho asistentem. A to se může i pěkně protáhnout.

Politika je zjevně dobrý byznys, protože  slušně živí celou Rabasovu rodinu.

V obci Blatno, v okresu Chomutov za Sdružení PRO venkov kandidovala za jediné uskupení také politička Rabasová, která je senátorova manželka a má své zájmy v chomutovském Zoo parku (nadaci), a ne náhodou dělá starostku obce Blatno, kde mají Rabasovi úřední adresu svého bydliště, jako podmínku pro kandidování do politiky. Inu celá rodina se politicky snaží pro ty občany odpracovat co nejvíce. Se sklenkou vína v ruce se i lépe pracuje, a to až  do roztrhání těla.

Jen ty výsledky stále nejsou vidět, co myslíte?

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email