Dindův plán investic pokračuje, milióny na sídla úředníků, pro děti a seniory zdražování

Další investiční plán z dílny Nového Severu, který prosadil ex náměstek Dinda za milióny z městské pokladny, bude i po jeho skončení pokračovat vesele dál i přes kritiku opozičních zastupitelů města, kteří hospodaření s veřejnými penězi kritizují.

Opoziční report z chomutovského zastupitelstva hovoří jasně. Předražené výkupy nemovitostí a levný prodej lukrativního městského majetku do soukromých rukou, pod znaleckými posudky a velice zajímavé obchodní transakce, které si běžný hospodář nedokáže ani v divokých snech představit je pokračující chomutovskou realitou.

Na jedné straně vedení města se rozhodlo od příštího roku zrušit slevy pro děti a seniory při placení odpadů. V době vysokých cen jsme chtěli podpořit občany, na které zdražování dopadá nejvíce. I přes připravenou novelu městské vyhlášky, která by ponechala 50% slevu pro děti do 15 let a seniory 75 plus vládnoucí koalice návrh opozice nepodpořila a neprošel. Primátor i jeho druhý náměstek během jednání zastupitelstva v minulém roce tvrdili, že podporují děti a seniory tím, že poplatek nezvýší. Pro ty, kteří měli v letošním roce slevu, se však poplatky zdraží. Kromě toho se zrušily příspěvky na kroužky pro děti, které město podporovalo osmi set korunami na dítě. Přitom tyto návrhy by zatížily rozpočet města v jednotkách milionů korun a pomohly by adresně konkrétním rodinám, které to nutně potřebují.

Na druhou stranu je neuvěřitelné, že město s obřími náklady opravuje, či spíš znovu staví budovu bývalé Okresní vojenské správy, která má sloužit jako další úřad. Původně odhadované náklady na rekonstrukci byly 25 miliónů korun, ale z odpovědí, které z dotazů zastupitelů vyplynuly je více než jasné, že nyní bude rekonstrukce stát astronomických 120 milionů korun (bez DPH), které budou platit na další sídlo úředníků všichni občané Chomutova, kterým politici dál zdražují životní náklady. Opozičními kritiky jsou zastupitelé z PRO Chomutov, SPD a strana Právo Respek Odbornost (PRO).

Příprava investic po bývalém náměstku Dindovi tak vesele pokračuje dál v řádech stovek miliónů tak, jak byla naplánována. Podle zákulisních informací je Dinda dál politikem Nového Severu. Kdo by očekával po změně politických pozic nějakou zásadní revizi, která by do očí bijící stamiliónové investice prověřila, nejspíš by se hluboce mýlil.

Megalomanský investiční plán z pera ex náměstka Dindy bude nejspíš pokračovat vesele dál, ale slibovaná podpora dětí a seniorů tak vzala definitivně za své.

V poslední době mimo jiné, více než zajímavé nákupy koaliční politici protlačili další nesmyslný nákup soukromé budovy s hospodou Admirál za 40 milionů. Admirál v Chomutově dlouho funguje jako noční podnik. Jeho majitelé se ho snaží už nějakou dobu prodat. Město už jednou budovu koupit odmítlo, ale současná koaliční většina města doporučila zastupitelům schválit záměr odkupu.

Celá politická kariéra, jíž od raketového nástupu politika Dindy z Nového Severu je potřísněna kšefty, které mají do morálky, etiky a transparentnosti hodně daleko už je proto, že jeho osobní politická kampaň probíhala na plochách v majetku města, které získal za zvláštních s exklusivních podmínek Dindovo příbuzný i přes to, že město mělo firmu, která nebyla spjata s žádným chomutovským politikem. Dinda pomocí chomutovských náhod, takovým způsobem ukázal svou politickou propagandu, která probíhala na zastávkách městské hromadné dopravy.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email