V Klášterci byla zahájena výstava Tvůrci z Krušných hor

Návštěvnost byla tentokrát přímo rekordní, galerie praskala doslova ve švech!

Vystavujících je hned sedm a rozhodli se část výtěžku věnovat Kubíkovi Dufkovi z Klášterce a Ondráškovi Armstarkovi z Kadaně na rehabilitace.
Kdy jindy je čas na zázraky, než o Vánocích?

Při této příležitosti jsme také pokřtili nový kalendář města pro rok 2024 plný krásných fotografií od…

🔹Martina Motlíka

🔹Jana Podzimka.

K dostání je v IC pod radnicí.

A výstava?

Vystavujících je sedm – jsou to Eva Dragounová, Jakub Kostur, Kateřina Čepeláková, Lucie Filipová, Lucie Kenderová, Příběhářky se svým projektem a Zdeňka Bílková.

Podívat se tak můžete na ukázku tradiční dřevotvorby, na dřevěné šperky, vločky inspirované horami a zimním obdobím či svíčky inspirované jak přírodou Krušných hor, tak také Kláštercem a jeho tradicí ve výrobě porcelánu. K vidění je také dětské oblečení, kdy autorka zpracovává materiál téměř do posledního kousku s ohledem udržitelnost a na životní prostředí.

Krušné hory nejsou ale jen o přírodě a přírodních materiálech, jsou také převedším o zážitcích… a ty vám u nás zase zprostředkují Příběhářky, které se snaží o zachycení přirozeného momentu ve fotografii a zachycení zážitku v konkrétním okamžiku.

A na žádné výstavě by neměla chybět malba, grafika či kresba a tu u nás reprezentuje nejenom její klasická podoba, ale také propojením klasického umění s tím digitálním pomocí aplikace, který váš pohled na umění zcela změní.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email