Chtěl uplácet kvůli kamarádce, ta nechodila na veřejně prospěšné práce

Na pořádný problém se zákonem si zadělal 32letý muž v Chomutově, který se pokusil úplatkem vyřešit neplnění veřejně prospěšných prací, uložených soudem, které měla vykonat jeho kamarádka . Nyní bude mít sám veliký problém s policií a následně i soudem.

Za pokus o uplácení muži hrozí dva roky vězení. Od policie si už vyslechnul obvinění z trestného činu podplácení, paradoxně za to, aby jeho kamarádka nemusela do vězení nastoupit.

„Kamarádka zmíněného muže měla na základě rozsudku soudu vykonat trest obecně prospěšných prací ve výměře 200 hodin, a to za zanedbání povinné výživy. Odpracovat si ho měla v dopravním podniku, kam však přišla jen párkrát a vykonala zde práce v rozsahu pouhých několika hodin,“ vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Obviněný  muž měl zaměstnanci dopravního podniku, který má osoby s trestem obecně prospěšných prací na starost nabídnout pět tisíc korun za potvrzení, že žena trest řádně vykonala. Ale to zaměstnanec odmítl a vyhodil ho.

„Policisté se o události dozvěděli od pracovnic Probační a mediační služby v Chomutově, které dohlíží na odsouzené na svobodě. Na základě jejichž oznámení případ začali prověřovat a následně ze spáchání trestného činu podplacení obvinili 32letého muže. Tomu v případě soudem prokázané viny podle zákona hrozí až dvouleté odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí Glogovská.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email