Vězni napadli ve Všehrdech dozorce.

Incident ve věznici, který málem skončil smrtí dozorce, se odehrál v sobotu 18. listopadu  ve Všehrdech na Chomutovsku. Pokusit se zabít dozorce měli dva vězni. Policie už oba obvinila z pokusu o vraždu. Jeden z pachatelů je mladistvý. Napadený dozorce skončil s vážným zraněním v nemocnici.

K napadaní dozorce mělo dojít ve věznici v nočních hodinách. Pachatelé byli hned zadrženi a nyní jsou již také obviněni.

„Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvou mužů pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu,“ potvrdila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Napadený byl s vážným zraněním převezen do nemocnice,“ pokračovala. To potvrdili také záchranáři. „Mohu potvrdit, že jsme zasahovali ve věznici ve Všehrdech. Jednoho příslušníka Vězeňské služby jsme transportovali se středně vážným zraněním do chomutovské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

„V případě prokázání viny před soudem jednomu z obviněných, kterému je již 18 let, hrozí trest odnětí svobody až do výše 20 let. Druhému z obviněných, který je mladiství  hrozí podle českého práva trest poloviční,“ dodala policejní mluvčí.

Pro ČTK uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR, že se jedná o mimořádně závažnou událost. V místě, kde se incident stal, se měli podle informací ČTK nacházet tři odsouzení. Jeden z nich se ale do napadení nezapojil.

Podle CNN Prima News měli vězni dozorci sebrat i obušek a mlátit ho s ním. Následovat mělo údajně škrcení a kopání. Při útoku se měli pokusit muži odebrat klíče, to se jim ale nepodařilo stejně jako útěk, který zřejmě plánovali.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email