Chomutov má nachystáno na zimní údržbu tisíc tun soli

Zima už pomalu klepe na dveře. Chomutovští silničáři jsou nachystaní. Technické služby na údržbu 121 kilometrů silnic a 168 kilometrů chodníků už mají připravenu sůl, ale také drť i ekologický posyp. Kromě inertního materiálu je naskladněno už tisíc tun soli.

„Ze zkušeností již víme, kolik tun posypových materiálů potřebujeme, kdyby však bylo zapotřebí, můžeme je ještě dokoupit. To se týká hlavně drtě, kterou tradičně dokupujeme v průběhu zimy podle potřeby,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Zimní údržba silnic a chodníků v Chomutově probíhá klasickým pluhováním a posypem.

Na údržbu je připraveno pět multikár, šest malých sypačů, čtyři velké. Dále šest vozů pro ruční posyp, tři traktory s radlicí, pět nákladních aut pro odvoz sněhu, tři nakladače a inspekční vozidlo pro dispečera.

Jakmile udeří mrazy nebo začne sněžit a sjízdnost by se mohla zhoršit, vyráží do ulic kavalerie vozů. Ta musí nejdříve ošetřit nejfrekventovanějších úseky, tedy silnice první třídy a trasy městské hromadné dopravy. Poté následují vedlejší komunikace. Na vše mají silničáři plán údržby, kde je stanoveno pořadí a druhy ošetření komunikací a chodníků v závislosti na počasí.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email