Proti Vrchlabí s posilou, na hostování z pražské Slavie přichází obránce Filip Eliáš

„Jedná se stále ještě o mladého obránce, který už má ale velké zkušenosti ze Chance ligy, což je aspekt, který se nám může v závěru sezóny hodit. Když se naskytla možnost Filipa získat, využili jsme ji podobně jako u Honzy Svobody,“ přibližuje hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Pětadvacetiletý pražský rodák to pod vrcholky Krušných hor zná, neboť v letech 2018 až 2020 nastupoval dvě sezóny v Chance lize za Kadaň, odkud si odskočil do druholigové Bíliny. Předtím prošel mládežnickými týmy pražské Hvězdy i Sparty, za niž jednou nastoupil také v Tipsport extralize a stalo se tak shodou okolností 4. března 2018 v poslední kole základní části v Chomutově.

Po angažmá u Trhačů zakotvil Filip Eliáš na dva roky v Jihlavě, aby následně působil v Šumperku, který po sestupu opustil a zamířil do již zmíněné pražské Slavie. V aktuálním ročníku Chance ligy nastoupil do šestnácti duelů, v nichž zapsal dvě asistence. Celkem má ve druhé nejvyšší soutěži na kontě 230 startů s bilancí 24 přesných zásahů a 35 přihrávek.

Teď se těší na novou výzvu u Pirátů. „Kluby byly sice předem trochu domluvené, ale jinak se to seběhlo docela rychle. Nicméně jsem rád, že dostanu prostor, abych ukázal a dokázal, co ve mně je,“ konstatuje zadák, který v první domácí přípravě Pirátů pomohl Slavii k výhře gólem.

zdroj: Pirati Chomutov

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email