V Klášterci zůstanou nádoby na bioodpad i přes zimu

Na základě mnoha podnětů se město rozhodlo neuklízet hnědé kontejnery na bioodpad a zachovat jejich vývoz i v zimním období. Kontejnery nadále najdete na obvyklých místech v kontejnerových stáních, jejich svoz však od listopadu do března bude probíhat jen jednou za 14 dní, a to vždy v lichý pátek.

Zmíněné kontejnery jsou určené k odkládání menších větviček, zbytků květin, malého množství trávy a listí ze zahrádek. Jedná se spíše o doplňkovou možnost pro majitele menších pozemků, větší množství bioodpadu včetně větví a zbytků po kácení je možné a vhodné odložit na sběrném dvoře, přičemž tato služba je samozřejmě rovněž zdarma. Pokud občan není schopen zajistit si likvidaci bioodpadu vlastními silami nebo nemá vlastní techniku, která by mu umožnila odvést bioodpad na sběrný dvůr, existuje ve městě několik firem, včetně Klášterecké kyselky (kontaktní telefon 737 270 060), které jsou schopny s tímto problémem pomoci, přičemž se nejedná o nijak nákladnou záležitost.

Ideální je samozřejmě trávu a jiný bioodpad přeměnit na kompost přímo na vlastní zahradě, přičemž město dlouhodobě nabízí výpůjčku kompostérů, o které si mohou požádat nejen vlastníci rodinných domů, ale i majitelé rekreačních objektů, chat, chalup či zahrádek v zahrádkářských osadách v Klášterci nad Ohří.

Bližší informace ke kompostování a k dalším možnostem likvidace bioodpadu vám rádi poskytneme na odboru místního hospodářství (kontaktní osoba: Libor Kocáb, tel. č. 731 451 587).

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email