Zdali má Rabas v krabici od vína skutečně víno se nejspíš nedozvíme

Na politickém profilu senátora Rabase se objevily zajímavé články, které nabízejí jak určitou karikaturu jeho života, tak dvojsmyslnost.

JSME VINAŘSKÁ OBLAST! 🥂
Na veřejné akce do chomutovské senátorské kanceláře nejčastěji objednávám výběr od místních vinařů, Vinařství Němeček a Vičické vinařství Mikulášek. A v pátek jsem se konečně za nimi vydal na návštěvu.

Kdyby někdo měl pochyby o tom, že víno od Nechranic se nemůže vyrovnat těm moravským, vezměte jej do Března nebo Vičic.
Březenský pan Němeček byl dokonce u znovuobnovení místní vinařské tradice, když v osmdesátých letech minulého století byla založena vinice, které se říkalo „pokus“. Ten dopadl dobře a i další generace Němečkových pokračuje v produkci překvapivě zdařilého vína.

Původně karlovarští bratři Mikuláškovi jsou vinaři něco málo přes deset let a za tu dobu vdechli nový život vičickému údolí a svahům pod Nechranickou přehradou. Jsem Kadaňák, ale úchvatné pohledy od vinic směrem k Ohři a Doupovu, to pro mě byla překvapivá premiéra.
Oba energičtí bratři postupně plní své plány nejen v obnově vinic a budování nových. Chtějí oživit celé okolí, vybudovat atraktivní vinný sklep a nejlépe i ubytovací kapacity.
Vřele doporučuji Vičické vinařství navštivit a zkusit třeba místní oranžová (ano, čtete správně) vína.

Když jsem viděl to množství našimi vinaři odvedené poctivé práce, opět jsem si musel povzdechnout nad tím, jak ne/funguje pomoc státu méně rozvinutým regionům, jako je ten náš. Namísto podpory malých a středních podnikatelů, kteří skutečně rozvíjejí region, finanční podpora míří za velkými hráči, na nesmyslné megaprojekty nebo nesčetné konference, jejichž výsledkem je často prosté nic.
Ve Vičicích tak paradoxně čerpají německý nízko úrokový úvěr určený na obnovu území historicky spojených s německou kulturou. Tak aspoň doufám, že u nás nedávno vyhlášený úvěrový program Transformace (https://bit.ly/3UYrgAg) bude podobně efektivní.

Každopádně je dobré si pamatovat, že žijeme v kraji vinic. Pěkný víkend přeji, tip na výlet jsem Vám právě dal.👍🍷

Zdroj: (20+) Facebook

Do krabice od vína už nikdo nevidí, ale věřme, že to bude oblíbený alkohol politika Rabase.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email