V ulicích už lze sehnat vlčí máky. V Mostě se chystá Den válečných veteránů

Ústecký kraj – Na sobotu 11. listopadu tradičně připadá celosvětový Den válečných veteránů. Už nyní na vybraných místech můžete sehnat vlčí máky, jejichž nákupem podpoříte veterány. Tradiční akci chystá také Severočeský letecký archiv v Mezinárodním památníku obětem II. světové války v Mostě.

Zakoupit vlčí mák můžete v Chomutově, v Kadani i Klášterci nad Ohří. Pořízením květu přispějete na přímou pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa. Výtěžek sbírky jde také na to, aby se na jejich příběhy nezapomnělo. Jedním z dokumentaristů je také redaktor Českého rozhlasu Jan Beneš.

 

 

Den válečných veteránů se uskuteční v Mostě nicméně až v neděli 12. listopadu. Památník, který se nachází v objektu bývalého městského krematoria na starém hřbitově, bude zpřístupněn od 14 do 16 hodin. Při pietní akci si návštěvníci budou moci prohlédnout některé z novinek pro budoucí muzejní sezonu. „K vidění budou nově například kožené kalhoty s tzv. padacím mostem. Odhadujeme, že jsou tak z roku 1941. Našli se na půdě jednoho domu na Mostecku,“ láká na jednu z novinek Edvard D. Beneš.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email