Cestu k medvědům zdobí nové zvířecí sousoší

Medvědí rodinka z dubového pařezu. Takový název by mohlo nést sousoší, které pro zoopark vytvořil místní řezbář Milan Bezaniuk. Návštěvníci dílo najdou u dlážděné cesty směrem k medvědímu výběhu.

Milan Bezaniuk medvědí rodinku vyřezal během měsíce ze dřeva starého dubu, který rostl přímo v zooparku. “Není to náhoda, pro mě je to důležité. Razím myšlenku, že strom by měl zůstat tam, kde vyrůstal, proto nejraději používám dřevo přímo u daného místa,” prozradil umělec.

Přístup umělce se líbí i ředitelce zooparku Věře Fryčové, která s řezbářem plánuje další spolupráci. “Už má pro nás připravený další dubový kmen, ze kterého chce tvořit,” potvrdila s tím, že podrobnosti zatím prozrazovat nechce.

Sám řezbář si práci pro náš areál považuje. “Je to pro mě nejen reklama, ale především čest. Jsem z Chomutova a vždycky jsou toužil mít sochu v zooparku,” prozradil.

Nové sousoší nahradilo letité sochy tří medvědů, rovněž dřevěné. Ty původně sloužily i jako prolézačka, čas už se na ale výrazně podepsal.

zdroj: zoopark.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email