Policií obviněný náměstek primátora David Dinda se vrací k hokeji.

Současný náměstek primátora Chomutova David Dinda (Nový Sever) na konci září veřejně oznámil, že se rozhodl rezignovat na všechny politické funkce. Dinda tak učinil až ve chvíli, kdy bylo veřejně známo, že je obviněn z trestného činu, kterého se měl podle orgánů činných v trestním řízení dopustit jako politik.

Vedení města Dinda údajně opustil. Od prvního listopadového dne nastoupil jako šéf marketingového týmu hokejového klubu HC Sparta Praha.

Nástup trestně obviněného politika Dindy do Sparty potvrdil veřejnosti člen představenstva hokejového klubu Jakub Dlouhý.

Dinda řídil v minulosti marketing hokejového klubu Piráti Chomutov. Do politiky přešel na plný úvazek v roce 2016. V gesci měl oblast rozvoje a investic, takže mu protékalo pod rukama mnoho veřejných zakázek za desítky miliónů korun.

Dinda o tom, za co čelí trestnímu oznámení zarytě mlčí, ale nejspíš celá kauza bude spojena s dobou jeho politického vlivu.

Policejní mluvčí Kamil Marek, že z taktického hlediska zatím nebudeme blíže  k věci vyjadřovat, aby nebyl ohrožen, nebo zmařen průběh trestního řízení.

Dinda si neodpustil ve svém původním oznámení při odchodu z politické funkce, znovu opakovaně veřejně očernit dalšího politika, který působí na Chomutovsku. Přitom se jedná o kauzu, která je mediálně živená místními redaktorkou s nepřehlédnutelnou péčí hned celou řadu let.  Součástí masivního mediálního útoku ze strany Dindy na svého politického soupeře je mnoho nenávistných okolností sahajících nejen do vyšetřování, ale k překvapení veřejnosti se tato předvolební kauza nezvykle vleče pod patronací chomutovského soudu, který ani po pěti létech pravomocně věc neskončil.

Z pohledu čtenáře se tak vytváří jedinečný pohled na situaci, kdy jeden politik je díky pěti rokům nekončící soudní věci opakovaně mediálně lynčován včetně celé rodiny, tak druhý politik pokračuje ve veřejných funkcích a dokonce po odchodu z politiky pro vlastní trestní obvinění ze spáchání jiného trestného chování v tom společně s místními médii v zádech dál vesele pokračuje.

V takovém případě se nelze ubránit dojmu, že místní redaktorka chomutovského periodika nemá a neměla žádný osobní interes na celé věci. Naše redakce zjistila, že osoby, které se účastní na mediálním lynči mají mezi sebou vztahy, které vůbec neukazují na nezávislé a profesionální chování.

Konec konců svět sportu a médií je v obecné rovině propojen velmi těsně. Na to, jaké propojení má místní redaktorka a policií obviněný politik Dinda si musí občané Chomutova už odpovědět sami.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email